• Onze winkels
  • Taalkiezer
    NL
    • FR
Laat je boodschappen thuis bezorgen. Nieuwe klant? : Ontvang nu automatisch €15 korting* !  Meer info
Terug

Rodebessengelei met vanille en amandelen

Makkelijk
Goedkoop
Minder of gelijk aan 30 min.

Bedankt voor je beoordeling

An error occurred[NL]

Je hebt dit product al beoordeeld

  • Gang: Bijgerechten

Dit recept versturen

Rodebessengelei met vanille en amandelen
Makkelijk
Goedkoop
Minder of gelijk aan 30 min.

Vul alle verplichte velden in om verder te gaan (*)

Ingrediënten

- 1 Porties +
  • 500 g rode bessen
  • 5 cl water
  • 260 g fijne suiker
  • 100 g gepelde amandelen
  • 1 vanillestokje
Bereiding

Bereidingstijd : 20 min. + 4min. kooktijd

  1. Rits 500 g rode bessen af. Breng ze met 5 cl water aan de kook in een kleine stoofpan met dikke bodem. Haal de pan van het vuur wanneer de bessen openbarsten en al hun sap afgeven. Laat wat afkoelen en filter door een heel fijne zeef (of door een zeefdoek). Pers goed om er zoveel mogelijk sap uit te halen. Weeg het sap (± 350 g) en giet het terug in de stoofpan.
  2. Weeg kristalsuiker tot je 75% van het gewicht van het sap hebt (± 260 g) en voeg toe. Snijd 1 vanillestokje overlangs, schraap er het merg uit en voeg het toe, samen met 100 g witte amandelen. Breng alles aan de kook op een vrij hoog vuur (maar niet op het maximum). Reken 4 min kooktijd zodra de gelei ook kookt terwijl je erin roert. Verwijder het schuim en meng tijdens het koken.
  3. Steriliseer een pot met deksel, door hem in kokend water onder te dompelen en omgedraaid op een schone doek te laten drogen. Giet de hete gelei onmiddellijk in de pot, sluit hem af en draai hem om tot de gelei volledig afgekoeld is. Je hoeft de pot niet te steriliseren als je de gelei snel gaat eten. Bewaar de afgekoelde gelei in de koelkast.

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst