Recept zoekresultatenRodebessengelei met vanille en amandelen
Delhaize logo
  • Rodebessengelei met vanille en amandelenB

Rodebessengelei met vanille en amandelen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Bijgerechten
Rodebessengelei met vanille en amandelenB

Ingrediënten voor 1 Porties

1 Porties
  • 500 g rode bessen
  • 5 cl water
  • 260 g fijne suiker
  • 100 g gepelde amandelen
  • 1 vanillestokje

Begin met koken

Bereidingstijd : 20 min. + 4min. kooktijd

  1. Rits de rode bessen af. Breng ze met het water aan de kook in een kleine stoofpan met dikke bodem. Haal de pan van het vuur wanneer de bessen openbarsten en al hun sap afgeven. Laat wat afkoelen en filter door een heel fijne zeef (of door een zeefdoek). Pers goed om er zoveel mogelijk sap uit te halen. Weeg het sap (± 350 g) en giet het terug in de stoofpan.
  2. Voeg de kristalsuiker toe tot je ongeveer 75% van het gewicht van het sap hebt. Snijd het vanillestokje overlangs, schraap er het merg uit en voeg het toe, samen met de witte amandelen. Breng alles aan de kook op een vrij hoog vuur (maar niet op het maximum). Reken 4 min. kooktijd zodra de gelei ook kookt terwijl je erin roert. Verwijder het schuim en meng tijdens het koken.
  3. Steriliseer een pot met deksel, door hem in kokend water onder te dompelen en omgedraaid op een schone doek te laten drogen. Giet de hete gelei onmiddellijk in de pot, sluit hem af en draai hem om tot de gelei volledig afgekoeld is. Je hoeft de pot niet te steriliseren als je de gelei snel gaat eten. Bewaar de afgekoelde gelei in de koelkast.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 871; energie (kCal): 208; vetten (g): 6; verzadigde vetten (g): 0,5; koolhydraten (g): 33,6; suikers (g): 32,4; vezels (g): 5,4; eiwitten (g): 3,1; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 1795,04
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Bijgerechten
  • Rodebessengelei met vanille en amandelenB