Recept zoekresultatenRode vruchtenmousse met mascarpone
Delhaize logo
  • Rode vruchtenmousse met mascarponeC

Rode vruchtenmousse met mascarpone

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Dessert
Rode vruchtenmousse met mascarponeC

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 2 eigelen
  • 100 g frambozen
  • 100 g bosbessen
  • 100 g aardbeien
  • 150 g frambozencoulis
  • 250 g mascarpone
  • 50 g lange vingers (boudoirs)
  • 3 eiwitten
  • 2 el extra fijne suiker

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min.

  1. Snijd de aardbeien in stukken. Klop de eidooiers en 1 el suiker op tot een wit en schuimig mengsel. Voeg er de mascarpone en ç⁄₃ van de vruchten aan toe. Klop heel even tot een glad mengsel, op lage snelheid.
  2. Klop de eiwitten stevig op met 1 el suiker en meng ze dan voorzichtig onder de mascarponecreme.
  3. Dresseer de mousse in glazen, met de lange vingers, de coulis en de rest van het fruit. Dien koud op.

Kooktip

  • Wat met de overblijvende eidooier? Maak bijvoorbeeld een mayonaise: klop de eidooier op met ½ kl mosterd, ½ kl citroensap, peper, zout en 2,5 dl zonnebloemolie.
  • Om je eiwitten nog sneller tot sneeuw te kloppen, moet je er gewoon voor zorgen dat ze op kamertemperatuur zijn! Haal de eieren dus een tijdje op voorhand uit de koelkast.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 791; energie (kCal): 190; vetten (g): 13,2; verzadigde vetten (g): 8,1; koolhydraten (g): 12,8; suikers (g): 10,8; vezels (g): 2,1; eiwitten (g): 4; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 284,43
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Zomer
Dessert
  • Rode vruchtenmousse met mascarponeC