Rode linzensoep met geroosterde butternut
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
> 60 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldLactose vrij
Soepen
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 6 Porties
- 300 g rode linzen
- 3 biobutternut
- 3 rode uien
- 5 dl kokosmelk
- 1/2 l water
- 2 groentebouillonblokjes
- 4 el olijfolie
- 1 bussel koriander
- 4 el curry
- peper en zout
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2015062900376450000
S2012081000271530000
F2008061600314730000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 15 min. + 1 u 10 min. kooktijd
- Verwarm de oven voor op 180°C. Bedek de ovenplaat volledig met aluminiumpapier en leg er een vel bakpapier bovenop. Snijd de butternuts in 3 en schik ze rechtop op de ovenplaat, samen met de gehalveerde, ongeschilde rode uien (snijkant naar onder). Besprenkel de butternuts en de uien met olijfolie, kruid ze met peper en zout en schuif ze 1 u in de oven.
- Breng het koude water met de linzen en de verkruimelde bouillonblokjes in een grote kookpot aan de kook. Laat 10 min pruttelen en haal de pot van het vuur.
- Hol de 6 ronde stukken butternut uit en doe het ontpitte vruchtvlees in de kookpot. Voeg ook het vruchtvlees van de 3 overige stukken butternut en van de rode uien toe. Mix alles fijn met de kokosmelk en breng verder op smaak.
- Dien warm op in de uitgeholde stukken butternut. Geef er gehakte koriander apart bij.
Tip: Voor een volwaardige maaltijd, serveer je deze soep met brood, kazen (Epoisses, Neufchâtel …) en charcuterie: Prosciutto crudo al tartufo en Coppa taste Of Inspirations, ‘Salame tartufo nero’ Rosa dell’Angelo …
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 309; energie (kCal): 74; vetten (g): 4; verzadigde vetten (g): 2,2; koolhydraten (g): 6,4; suikers (g): 1,8; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 2,7; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 518,3
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Lactose vrij
Soepen
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2015062900376450000
S2012081000271530000
F2008061600314730000
Laad nog 4 producten