Recept zoekresultatenRode kool met appelen
Delhaize logo
  • Rode kool met appelenA

Rode kool met appelen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Bijgerechten
Rode kool met appelenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 rode kool
  • 2 appels
  • 2 uien
  • 30 g boter
  • 9 el honing
  • 9 eetlepels balsamicoazijn
  • 2,5 dl water
  • 2 kruidnagels

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min. + 45 min. kooktijd

Verwijder het onderste gedeelte en de buitenste bladeren van 1 rode kool. Snijd hem in 4 en snipper hem heel fijn met de mandoline. Snijd 2 ongeschilde appelen in kleine blokjes. Snipper 2 uien en fruit ze 5 min. op een zacht vuurtje, in een stoofpan met 30 g gesmolten boter. Voeg de kool toe, samen met de appelen, 6 el honing, 6 el balsamicoazijn, 2,5 dl water, peper, zout en 2 kruidnagels. Zet het deksel op de pan en laat 40 min. op een zacht vuurtje sudderen, terwijl je af en toe roert. Voeg 3 el honing, 3 el balsamicoazijn en, indien nodig, een beetje water toe. Fruit nog 5 min. op een vrij hoog vuur, zonder deksel. Breng verder op smaak en serveer als bijgerecht bij worsten of vleesbrood.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 251; energie (kCal): 59; vetten (g): 1,3; verzadigde vetten (g): 0,7; koolhydraten (g): 9,6; suikers (g): 8,4; vezels (g): 1,7; eiwitten (g): 1,1; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 298,54
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Belgisch
Vegetarisch
Winter
Bijgerechten
  • Rode kool met appelenA