Recept zoekresultatenRode curry met kip en groenten Plat National
Delhaize logo
  • Rode curry met kip en groenten Plat NationalA

Rode curry met kip en groenten Plat National

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Hoofdgerecht
Rode curry met kip en groenten Plat NationalA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 el rode currypasta
  • zout
  • peper
  • 2 feuilles de gedroogde kafirbladeren (Blue Elephant)
  • 1 steeltje citroenkruid
  • 50 g gember
  • 1/2 bosje koriander
  • 2 el wokolie « Stirfry wok oil »
  • 2 el vissaus
  • 700 g kippenfilet
  • 1 theelepel rietsuiker
  • 50 cl kokosmelk
  • 250 g basmatirijst
  • 1 limoen
  • 1 paksoi
  • 1 zachte rode Ramiropaprika
  • 400 g wokgroenten met rode paprika

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kippenhaasjes
    +/- 455 gr
    +/-11,19€/kg
    +/-€5,09
    F2019081300042310000
  • Paksoi
    1 st
    1,59 €/st
    €1,59
    F2015060300301770000
  • Limoen | 1 st
    1 st
    0,49 €/st
    €0,49
    F2020032300055460000
  • Rijst | Basmati
    1 kg
    1,64 €/kg
    €1,64
    S2018100200120350000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min.

    1. Snij de kip in blokjes en bak ze op hoog vuur in een koekenpan met 2 eetlepels olie. Voeg de rodecurrypasta toe, meng 1 minuut en voeg dan de kokosmelk, een beetje citroengras en de kafirbladeren toe. Rasp de gember grof en verdeel de pulp met je hand over de saus. Laat zachtjes sudderen.
    2. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
    3. Bewaar het groene deel van de paksoi. Snij het witte gedeelte en de ontpit de Ramiro-paprika. Bak ze 3 minuten in een grote wokpan met de rest van de olie. Voeg vervolgens de wokgroenten en het groen van de in dunne plakjes gesneden paksoi toe. Kook nog 2 minuten op een stevig vuur. Doe er peper en zout bij.
    4. Voeg de suiker, de vissaus en het limoensap toe in de saus met de kip. Laat nog 1 minuut sudderen. Serveer met de groenten, doe er de koriander en limoenpartjes bij. Serveer met de basmatirijst.

    Nutritionele informatie

    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Hoofdgerecht
    Hoofdgerecht
    • Rode curry met kip en groenten Plat NationalA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kippenhaasjes
    +/- 455 gr
    +/-11,19€/kg
    +/-€5,09
    F2019081300042310000
  • Paksoi
    1 st
    1,59 €/st
    €1,59
    F2015060300301770000
  • Limoen | 1 st
    1 st
    0,49 €/st
    €0,49
    F2020032300055460000
  • Rijst | Basmati
    1 kg
    1,64 €/kg
    €1,64
    S2018100200120350000
  • Deze recepten kan je ook leuk vinden