Rode crumble
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
5 op 5Vegetarisch
Romantisch diner,Kids
Dessert
Ingrediënten voor 6 Porties
6 Porties
- 4 stengels rabarber
- 150 g aardbeien
- 100 g frambozen
- 100 g blauwe bessen
- 100 g notenmix ongebrand (pecannoten, amazonianoten, walnoten, macadamianoten en amandelen)
- 35 g havermout
- 70 g speltbloem of boekweitmeel (glutenvrij)
- 150 g rietsuiker
- 1 el echte boter op kamertemperatuur
Ingrediënten voor 6 personen
Toon:
Delhaize
Aardbei
250 gr
€4,49
Delhaize
Frambozen
250 gr
€3,09
Delhaize
Blauwe bessen | Bio
125 gr
€4,29
Delhaize
Cranberrymix
200 gr
€2,99
Quaker
Havermout | Express
231 gr
€2,69
Delhaize
Bloem | Spelt
500 gr
€3,69
Delhaize
Rietsuiker | Fairtrade
500 gr
€1,69
Carlsbourg
Boter | Zacht | Ardeens
250 gr
€3,59
Totaal:
€26,52
Begin met koken
Bereidingstijd: 25 min + 30 min baktijd
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Maak de stengels rabarber schoon, schil ze en snijd in blokjes. Verwijder het kroontje van de aardbeien. Spoel al het fruit, meng het met de suiker en verdeel gelijkmatig over een beboterde ovenschaal. Besprenkel met het limoensap en scheur er de muntblaadjes over.
- Bereid de crumble. Kneed hiervoor de rietsuiker, de bloem en 200 g boter tot een homogene pasta. Hak de notenmengeling in grove stukken en voeg toe samen met de havermout. Kneed goed. Brokkel deze crumble over het fruit.
- Plaats de ovenschaal met het fruit in de oven en bak 30 à 35 minuten tot de crumble knapperig en goudbruin is gebakken.
Kooktip
Overheerlijk met een bolletje vanilleijs erbij.
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1026; energie (kCal): 245; vetten (g): 9,7; verzadigde vetten (g): 1,8; koolhydraten (g): 32,8; suikers (g): 23,3; vezels (g): 3,9; eiwitten (g): 4,5; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 314,83
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1026; energie (kCal): 245; vetten (g): 9,7; verzadigde vetten (g): 1,8; koolhydraten (g): 32,8; suikers (g): 23,3; vezels (g): 3,9; eiwitten (g): 4,5; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 314,83
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Romantisch diner,Kids
Dessert
Zomer
Dessert
Ingrediënten voor 6 personen
Toon:
Delhaize
Aardbei
250 gr
€4,49
Delhaize
Frambozen
250 gr
€3,09
Delhaize
Blauwe bessen | Bio
125 gr
€4,29
Delhaize
Cranberrymix
200 gr
€2,99
Quaker
Havermout | Express
231 gr
€2,69
Delhaize
Bloem | Spelt
500 gr
€3,69
Delhaize
Rietsuiker | Fairtrade
500 gr
€1,69
Carlsbourg
Boter | Zacht | Ardeens
250 gr
€3,59