Delhaize logo
  • Rode crumble
    B

Rode crumble

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Romantisch diner,Kids
Dessert
Rode crumbleB

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 4 stengels rabarber
  • 150 g aardbeien
  • 100 g frambozen
  • 100 g blauwe bessen
  • 100 g notenmix ongebrand (pecannoten, amazonianoten, walnoten, macadamianoten en amandelen)
  • 35 g havermout
  • 70 g speltbloem of boekweitmeel (glutenvrij)
  • 150 g rietsuiker
  • 1 el echte boter op kamertemperatuur

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Aardbei

Delhaize

Aardbei

250 gr

€4,49

Frambozen

Delhaize

Frambozen

250 gr

€3,09

Blauwe bessen | Bio

Delhaize

Blauwe bessen | Bio

125 gr

Bio

€4,29

Cranberrymix

Delhaize

Cranberrymix

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,99

Havermout | Express

Quaker

Havermout | Express

231 gr

€2,69

Bloem | Spelt

Delhaize

Bloem | Spelt

500 gr

€3,69

Rietsuiker | Fairtrade

Delhaize

Rietsuiker | Fairtrade

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,69

Boter | Zacht | Ardeens

Carlsbourg

Boter | Zacht | Ardeens

250 gr

€3,59

Totaal:
€26,52

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min + 30 min baktijd

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Maak de stengels rabarber schoon, schil ze en snijd in blokjes. Verwijder het kroontje van de aardbeien. Spoel al het fruit, meng het met de suiker en verdeel gelijkmatig over een beboterde ovenschaal. Besprenkel met het limoensap en scheur er de muntblaadjes over.
  3. Bereid de crumble. Kneed hiervoor de rietsuiker, de bloem en 200 g boter tot een homogene pasta. Hak de notenmengeling in grove stukken en voeg toe samen met de havermout. Kneed goed. Brokkel deze crumble over het fruit.
  4. Plaats de ovenschaal met het fruit in de oven en bak 30 à 35 minuten tot de crumble knapperig en goudbruin is gebakken.

Kooktip

Overheerlijk met een bolletje vanilleijs erbij.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1026; energie (kCal): 245; vetten (g): 9,7; verzadigde vetten (g): 1,8; koolhydraten (g): 32,8; suikers (g): 23,3; vezels (g): 3,9; eiwitten (g): 4,5; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 314,83
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieB
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1026; energie (kCal): 245; vetten (g): 9,7; verzadigde vetten (g): 1,8; koolhydraten (g): 32,8; suikers (g): 23,3; vezels (g): 3,9; eiwitten (g): 4,5; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 314,83
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Romantisch diner,Kids
Dessert
Zomer
Dessert
  • Rode crumble
    B

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

Aardbei

Delhaize

Aardbei

250 gr

€4,49

Frambozen

Delhaize

Frambozen

250 gr

€3,09

Blauwe bessen | Bio

Delhaize

Blauwe bessen | Bio

125 gr

Bio

€4,29

Cranberrymix

Delhaize

Cranberrymix

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,99

Havermout | Express

Quaker

Havermout | Express

231 gr

€2,69

Bloem | Spelt

Delhaize

Bloem | Spelt

500 gr

€3,69

Rietsuiker | Fairtrade

Delhaize

Rietsuiker | Fairtrade

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,69

Boter | Zacht | Ardeens

Carlsbourg

Boter | Zacht | Ardeens

250 gr

€3,59

Totaal:
€26,52