Rode bietenlasagne
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldIngrediënten voor 4 Porties
- 2 el bloem
- 200 g tempeh (geraspt)
- 250 ml kookvocht (van de grooenten)
- 1 el gedroogde basilicum (voor de béchamelsaus)
- 1/2 kl nootmuskaat
- 1 el groentebouillon
- 3 el miso (of een beetje zout)
- 1 el amandelpasta (of tahin)
- 400 ml ongezoete sojamelk
- 2 feuilles laurier
- 2 teentjes knoflook
- 1 el sesamolie
- 3 el olijfolie (voor de bechamelsaus)
- 2 el maïzena
- 2 el rijststroop
- 1/2 theelepel peper
- 1 el gedroogde oregano
- 1/4 el basilicum
- 1/4 el bieslook
- 1/4 el tijm
- 500 ml water
- 1 el look, fijngehakt
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:
Delhaize
Tempeh | Gerookt | Vegan | Bio
2 × 170 gr
€7,98
Fundo
Fond | Rund
2 × 20 cl
€7,58
Santa Maria
Kruiden | Basilicum
10 gr
€3,19
Santa Maria
Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
35 gr
€4,55
365
Bouillon | Groenten | Vetarm
120 gr
€0,45
Saitaku
Miso soup
88 gr
€2,85
Delhaize
Amandelpasta | Bio
250 gr
€6,39
Alpro
Alpro | Soja | Cuisine
2 x 25 cl
€4,78
Santa Maria
Kruiden | Laurierblaadjes
4 gr
€2,09
Delhaize
Lookbol | Netje
75 gr
€1,69
Delhaize
Olie | Wok | Geroosterde sesam
25 cl
€4,09
Delhaize
Olijfolie | Culinaire
50 cl
€5,15
Delhaize
Maiszetmeel
400 gr
€1,19
Saitaku
Rijstazijn
15 cl
€3,39
Santa Maria
Kruiden | Peper | Mix
41 gr
€4,25
Santa Maria
Kruiden | Oregano
30 gr
€5,75
Santa Maria
Kruiden | Basilicum
10 gr
€3,19
Santa Maria
Kruiden | Bieslook
2 gr
€2,95
Santa Maria
Kruiden | Tijm
15 gr
€2,75
Reeds in je keuken
Delhaize
Tarwebloem
1 kg
€0,35
Totaal:
€74,26
Begin met koken
Bereidingstijd: 45 min. voorbereiding + 30 min. baktijd
- Stoof de uien glazig in de sesamolie. Voeg na 5 minuten de gesneden bieten, wortelen en knoflook toe en laat een kwartiertje zacht stoven. Voeg zout toe en zet de groenten voor de helft onder water. Laat een kwartiertje koken en voeg dan de kruiden, peper en rijststroop toe. Bind na 5 minuten met maïzena.
- Maak ondertussen de bechamelsaus door de bloem even te stoven in de olijfolie en er dan onder voortdurend roeren de sojamelk en andere ingrediënten aan toe te voegen (behalve de tempeh).
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Bak de geraspte tampeh in olijfolie en breng op smaak met shoyu (sojasaus). Voeg de tempeh bij de bechamelsaus.
- Leg afwisselend een laag bietensaus en een laag bechamelsaus in een ovenschotel tussen de lasagnevellen. De bovenste laag is de bechamelsaus en daarbovenop komen dan de courgetteschijfjes. 30 minuutjes in de oven en genieten maar!
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:
Delhaize
Tempeh | Gerookt | Vegan | Bio
2 × 170 gr
€7,98
Fundo
Fond | Rund
2 × 20 cl
€7,58
Santa Maria
Kruiden | Basilicum
10 gr
€3,19
Santa Maria
Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen
35 gr
€4,55
365
Bouillon | Groenten | Vetarm
120 gr
€0,45
Saitaku
Miso soup
88 gr
€2,85
Delhaize
Amandelpasta | Bio
250 gr
€6,39
Alpro
Alpro | Soja | Cuisine
2 x 25 cl
€4,78
Santa Maria
Kruiden | Laurierblaadjes
4 gr
€2,09
Delhaize
Lookbol | Netje
75 gr
€1,69
Delhaize
Olie | Wok | Geroosterde sesam
25 cl
€4,09
Delhaize
Olijfolie | Culinaire
50 cl
€5,15
Delhaize
Maiszetmeel
400 gr
€1,19
Saitaku
Rijstazijn
15 cl
€3,39
Santa Maria
Kruiden | Peper | Mix
41 gr
€4,25
Santa Maria
Kruiden | Oregano
30 gr
€5,75
Santa Maria
Kruiden | Basilicum
10 gr
€3,19
Santa Maria
Kruiden | Bieslook
2 gr
€2,95
Santa Maria
Kruiden | Tijm
15 gr
€2,75
Reeds in je keuken
Delhaize
Tarwebloem
1 kg
€0,35