Recept zoekresultatenRode bessentaart
Delhaize logo
  • Rode bessentaartC

Rode bessentaart

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Communie
Dessert
Rode bessentaartC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 eieren
  • 120 g griessuiker
  • 1 plak zanddeeg
  • 400 g rode aalbessen
  • 10 cl verse room

Begin met koken

  1. Rist de bessen af en meng ze met de suiker, dek af en laat een hele nacht in de koelkast trekken.
  2. Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  3. Bekleed een grote taartvorm met het kruimeldeeg (voor 4 porties).
  4. Gebruik de garde om de bloem met de helft van de eieren te mengen, voeg dan de room en de andere helft van de eieren toe, roer goed. Voeg de rode bessen toe, meng en verdeel over de taartbodem.
  5. Laat 30 min. in de oven bakken. Laat de taart nog 15 min. in de uitgeschakelde oven staan. Serveer op kamertemperatuur.

Kooktip

Het is echt nodig om de bessen op voorhand te laten trekken, zo worden ze zacht en zoet.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 986; energie (kCal): 236; vetten (g): 11,1; verzadigde vetten (g): 5,5; koolhydraten (g): 28,8; suikers (g): 18,9; vezels (g): 3,6; eiwitten (g): 3,5; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 543,98
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Communie
Overig
Zomer
Dessert
  • Rode bessentaartC