Recept zoekresultatenRissóis de Camarão - kroketten van roze garnalen
Delhaize logo
  • Rissóis de Camarão - kroketten van roze garnalen

Rissóis de Camarão - kroketten van roze garnalen

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

Score

4 op 5
Moederdag,Eindejaar
Voorgerecht
Rissóis de Camarão - kroketten van roze garnalen

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 el tomatenconcentraat
  • frituurolie
  • zwarte peper
  • zout
  • 200 g paneermeel
  • 2 eieren
  • 1/4 theelepel geraspte nootmuskaat
  • 4 takjes bladpeterselie
  • 25 cl melk
  • 1 citroen (sap)
  • 325 g bloem (voor het korstdeeg)
  • 1 ui
  • 1/4 kl zout (voor het korstdeeg)
  • 400 g gekookte en gepelde garnalen
  • 0,1 g schil van een bio-citroen (zonder het witte deel)
  • 80 g boter (voor het korstdeeg)
  • 25 cl water (voor de vulling)
  • 50 cl water (voor het korstdeeg)
  • 100 g bloem voor het werkblad
  • 125 g bloem (voor de vulling)

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Tomaten | Concentraat | Bio

Delhaize

Tomaten | Concentraat | Bio

140 gr

Bio

€0,85

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen

Santa Maria

Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen

35 gr

€4,55

Kruiden | Peterselie

Santa Maria

Kruiden | Peterselie

8 gr

€2,95

Melk | 0% V.G.

Campina

Melk | 0% V.G.

6 x 1 l

€11,89

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Kruiden | Zout | Berg | Molen

Santa Maria

Kruiden | Zout | Berg | Molen

140 gr

€5,55

Zeewatergarnalen | Gemarineerd

Delhaize

Zeewatergarnalen | Gemarineerd

2 × +/- 250 gr

+/-€14,98

Geklaarde boter

Carlsbourg

Geklaarde boter

225 gr

€5,69

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

Vittel

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

8 x 33 cl

€5,79

Reeds in je keuken

Becel | Frituurolie | 2l

Becel

Becel | Frituurolie | 2l

2 l

€11,29

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Kruiden | Zout | Berg | Molen

Santa Maria

Kruiden | Zout | Berg | Molen

140 gr

€5,55

Paneermeel

Anco

Paneermeel

200 gr

€0,69

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Totaal:
+/-€56,68

Begin met koken

Bereidingstijd: 40 min.

  1. Snijd de boter in blokjes en giet die samen met het water, het zout en de citroenschil in een pot. Breng het mengsel aan de kook, haal het van het vuur en voeg de bloem toe. Onmiddellijk goed roeren om een homogeen deeg te verkrijgen. Zet de pot op een zacht vuur en laat het deeg drogen terwijl je er blijft in roeren. Het deeg moet van de wand loskomen. Spreid het vervolgens uit op een werkblad bestrooid met bloem en laat het deeg wat afkoelen vooraleer het te kneden. Vouw het terug en laat het rusten.
  2. Snijd 5 garnalen in grote stukken en leg ze aan de kant.
  3. Versnipper de ui en fruit ze in boter op een zacht vuurtje tot ze doorzichtig wordt. Voeg er bloem aan toe en haal van het vuur. Roer erdoor om een homogeen deeg te verkrijgen. Zet de pot terug op het vuur en giet er langzaamaan de melk en het water bij. Voeg ook het tomatenconcentraat, de versneden garnalen en het citroensap erbij. Op smaak brengen met peper en zout en omroeren. Voeg nog wat melk toe als de vulling te dik zou zijn. Haal de pot van het vuur en voeg de rest van de garnalen toe en de fijngehakte peterselie. Roer nog ‘s goed om en laat afkoelen.
  4. Snijd het deeg in 4 delen. Spreid één deel fijn uit over het werkblad met bloem. Snij er rondjes uit en leg een lepeltje vulling op de helft van een cirkel. Sluit de cirkel en druk goed op de randen om de kroket te sluiten. Herhaal met de rest van de ingrediënten
  5. Leg elke kroket in de geklopte eieren en nadien in het paneermeel. Frituur ze dan tot ze mooi goudgeel gebakken zijn.
  6. Warm opdienen.

Kooktip

De kroketjes kunnen perfect vooraf worden klaargemaakt en opgewarmd in de oven.

Nutritionele informatie
Energie: 142 kcal
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Moederdag,Eindejaar
Overig
Lente,Zomer
Voorgerecht
  • Rissóis de Camarão - kroketten van roze garnalen

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Tomaten | Concentraat | Bio

Delhaize

Tomaten | Concentraat | Bio

140 gr

Bio

€0,85

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,09

Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen

Santa Maria

Kruiden | Muskaatnoot | Gemalen

35 gr

€4,55

Kruiden | Peterselie

Santa Maria

Kruiden | Peterselie

8 gr

€2,95

Melk | 0% V.G.

Campina

Melk | 0% V.G.

6 x 1 l

€11,89

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Kruiden | Zout | Berg | Molen

Santa Maria

Kruiden | Zout | Berg | Molen

140 gr

€5,55

Zeewatergarnalen | Gemarineerd

Delhaize

Zeewatergarnalen | Gemarineerd

2 × +/- 250 gr

+/-€14,98

Geklaarde boter

Carlsbourg

Geklaarde boter

225 gr

€5,69

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

Vittel

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

8 x 33 cl

€5,79

Reeds in je keuken

Becel | Frituurolie | 2l

Becel

Becel | Frituurolie | 2l

2 l

€11,29

Kruiden | Peper | Mix

Santa Maria

Kruiden | Peper | Mix

41 gr

€4,25

Kruiden | Zout | Berg | Molen

Santa Maria

Kruiden | Zout | Berg | Molen

140 gr

€5,55

Paneermeel

Anco

Paneermeel

200 gr

€0,69

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Totaal:
+/-€56,68