Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten bepaalde producten van het merk Delhaize niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenRisottosoep met groenteballetjes en paddenstoelen
Delhaize logo
  • Risottosoep met groenteballetjes en paddenstoelen

Risottosoep met groenteballetjes en paddenstoelen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Overig
Hoofdgerecht
Risottosoep met groenteballetjes en paddenstoelen

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 400 g vegetarische balletjes
  • Espelettepeper
  • 110 g boter
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 15 g bladpeterselie
  • 15 g basilicum
  • 1 l groentebouillon
  • 100 g parmigiano
  • 2 dl witte wijn
  • 320 g carnarolirijst
  • 4 sjalotten
  • 250 g witte champignons
  • zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 10 min + 20 min kooktijd

  1. Snijd de champignons in 4. Bak ze op een hoog vuur in 1 el olijfolie en 10 g boter tot ze mooi bruingebakken zijn. Voeg de balletjes toe. Hak de peterselie en de basilicum fijn.
  2. Hak de sjalotten fijn, fruit ze in 1 el olijfolie, voeg de rijst toe en bak enkele minuten tot de rijst doorzichtig is. Voeg de witte wijn toe en laat inkoken. Voeg de groentebouillon beetje bij beetje toe en houd de kooktijd van de rijst in de gaten. Voeg na 20 min nog bouillon toe indien nodig. De consistentie moet die van een stevige soep zijn. Roer 100 g koude boterblokjes door de risotto, voeg de fijngesneden kruiden en de geraspte parmigiano toe.
  3. Verdeel de rijstsoep in de kommen, doe er de balletjes en de champignons bij en kruid naar smaak met Espelettepeper en zout.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Vegetarisch
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Risottosoep met groenteballetjes en paddenstoelen