Recept zoekresultatenRisottokroketten met mozzarella en garnalen
Delhaize logo
  • Risottokroketten met mozzarella en garnalenC

Risottokroketten met mozzarella en garnalen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Andere
Risottokroketten met mozzarella en garnalenC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 40 g garnalen
  • 6 dl schaaldierenfond
  • 100 g parmigiano
  • 50 g mozzarella
  • 200 g risottorijst
  • 30 g paneermeel
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • 40 g gedroogd eekhoorntjesbrood
  • peper en zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 1u15

  1. Breng de schaaldierenfond aan de kook.
  2. Hak de sjalot fijn, snipper de knoflook en stoof in een pot met 1 el olijfolie.
  3. Voeg de risottorijst toe en meng goed tot de rijst glazig wordt.
  4. Giet de schaaldierenfond erbij tot de rijst net onder staat en voeg ook het fijngehakte eekhoorntjesbrood toe.
  5. Laat de rijst de fond volledig opslorpen en voeg daarna opnieuw fond toe. Herhaal tot de fond op is of tot de risotto helemaal gaar is. Dit neemt ± 20 min in beslag.
  6. Voeg de parmigiano, peper en zout naar smaak toe en meng goed door elkaar.
  7. Strijk de rijst uit op een bakplaat en laat volledig afkoelen.
  8. Maak balletjes van ± 7 cm.
  9. Snijd de mozzarella in blokjes van 1 cm.
  10. Duw een gaatje in elk balletje en stop er een blokje mozzarella en enkele garnalen in.
  11. Vouw opnieuw dicht en rol ze in paneermeel.
  12. Frituur op 180°C tot ze een mooi bruin kleurtje hebben.

Kooktip

Serveer de kroketjes op een mooi bordje met fijngesnipperd eekhoorntjesbrood. Meer moet dat niet zijn!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 400; energie (kCal): 96; vetten (g): 5,5; verzadigde vetten (g): 2,1; koolhydraten (g): 6,6; suikers (g): 0,4; vezels (g): ; eiwitten (g): 4,5; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 342,24
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Alle seizoenen
Andere
  • Risottokroketten met mozzarella en garnalenC