Recept zoekresultatenRisotto van spruiten met oude kaas en waterkers
Delhaize logo
  • Risotto van spruiten met oude kaas en waterkersB

Risotto van spruiten met oude kaas en waterkers

door Seppe Nobels

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Hoofdgerecht
Risotto van spruiten met oude kaas en waterkersB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 250 g spruiten
  • 2 sjalotten, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, gesnipperd
  • 4 el olijfolie
  • 350 g risottorijst
  • 7 dl groentebouillon
  • 1,5 limoenen bio
  • 60 g boter
  • 100 g oude kaas (bijvoorbeeld van Postel), geraspt
  • peper
  • zout
  • 5 dl arachideolie
  • 100 g snelkookrijst
  • 1/2 bosje dille
  • 1/2 bussel waterkers
  • enkele plukjes kervel

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Spruiten | Verpakt
    750 gr
    2,12 €/kg
    €1,59
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55
  • Fijngesneden look
    200 gr
    10,25 €/kg
    €2,05
  • Rijst | Risotto Carnaroli
    500 gr
    7,38 €/kg
    €3,69
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min.

    1. Maak de spruiten schoon. Haal er de buitenste blaadjes af en blancheer ze 30 seconden in gezouten water. Koel meteen in ijswater. Kook de rest van de spruiten 4 minuten in gezouten water. Snijd de spruiten in tweeën.
    2. Stoof de sjalotten en de knoflook in 3 eetlepels olijfolie. Doe er de risottorijst bij en roer om. Giet er de groentebouillon bij, roer los en laat 20 minuten op een zacht vuur sudderen tot de rijst beetgaar is. Doe de gehalveerde spruiten, de geraspte schil en het sap van één limoen, de boter en de kaas bij de risotto. Breng op smaak met peper en zout.
    3. Verwarm de arachideolie tot 175 °C. Pof de snelkookrijst 1 minuut. Laat uitlekken op keukenpapier en strooi er wat fijn zout over.
    4. Breng de spruitenblaadjes op smaak met het sap van een halve limoen, de resterende olijfolie, versgemalen peper en zout. Leg de spruitenblaadjes op de risotto. Werk af met de gepofte rijst, de dille, de waterkers en de kervel.

    Tip: Je kunt de risotto een bijzondere toets geven door er 5 gram groene Thaise currypasta aan toe te voegen.

    Nutritionele informatie

    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Belgisch
    Vegetarisch
    Hoofdgerecht
    • Risotto van spruiten met oude kaas en waterkersB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Spruiten | Verpakt
    750 gr
    2,12 €/kg
    €1,59
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55
  • Fijngesneden look
    200 gr
    10,25 €/kg
    €2,05
  • Rijst | Risotto Carnaroli
    500 gr
    7,38 €/kg
    €3,69