Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenRisotto van spelt met bospaddenstoelen
Delhaize logo
  • Risotto van spelt met bospaddenstoelenA

Risotto van spelt met bospaddenstoelen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Overig
Hoofdgerecht
Risotto van spelt met bospaddenstoelenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 sjalotten
  • 10 cl droge witte wijn
  • Peper van de molen
  • 2 blokjes ontvette gevogeltebouillon
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 30 g krenten
  • 6 jonge uien
  • 400 g gemengde bospaddenstoelen
  • Fleur de sel
  • 400 g speltgranen

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55
  • Droge rozijnen | Thompson Flame
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
  • Begin met koken

    1. Spoel de spelt 5 minuten onder stromend water af en laat vervolgens goed uitlekken. Pel de sjalotten en snij ze in fijne stukken.
    2. Giet een beetje olijfolie in een grote pan en laat de sjalot garen. Haal van het vuur en voeg de speltgranen toe. Goed mengen. Zet opnieuw op het vuur en voeg de witte wijn toe.
    3. Meng en laat koken tot alle vocht verdampt is. Verwijder het groen en de wortels van de jonge uien en snij vervolgens in schijfjes.
    4. Overgiet de spelt met de gevogeltebouillon tot de granen onder staan. Doe de krenten erbij. Laat op middelhoog vuur koken en roer heel regelmatig. Herhaal de bewerking tot de spelt gaar is.
    5. Maak de bospaddenstoelen schoon en verwijder alle restjes aarde. Snij de uitgedroogde stelen eraf. Leg ze in een braadpan en voeg 5 cl water toe. Laat koken en roer goed.
    6. Zorg ervoor dat de paddenstoelen beetvast blijven. Breng op smaak met peper en zout. Doe ze bij de spelt en de jonge uien. Laat nog enkele minuten sudderen en dien onmiddellijk op.

    Kooktip

    • Het is heel belangrijk dat je de pan van het vuur haalt voordat je de spelt erin doet. Als de olie nog te heet is, zullen de speltgraantjes immers worden gebakken en zodoende de wijn en de bouillon niet meer absorberen …
    • De "plus" op voedingsgebied:Ziehier een langdurige en vetarme bron van energie, rijk aan voedingsvezels en verschillende vitaminen en mineralen, zoals ijzer, magnesium, zink en vitamine B1.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 414; energie (kCal): 99; vetten (g): 2; verzadigde vetten (g): 0,3; koolhydraten (g): 14,7; suikers (g): 2,3; vezels (g): 2,9; eiwitten (g): 4,1; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 482,62
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Italiaans
    Vegetarisch
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Risotto van spelt met bospaddenstoelenA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55
  • Droge rozijnen | Thompson Flame
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Jonge uien | Bussel | Cat1
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05