Recept zoekresultatenRisotto van paarse rijst en kokosroom met scampi
Delhaize logo
  • 00:00
    -05:22
    B
  • Risotto van paarse rijst en kokosroom met scampi

Risotto van paarse rijst en kokosroom met scampi

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Risotto van paarse rijst en kokosroom met scampiB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 450 g gepelde scampi Delhaize diepvries
  • 20 g boter
  • 10 g platte peterselie
  • 2 dl Nouilly Prat
  • 5 dl visbouillon
  • 200 g paarse rijst fairtrade
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 200 ml kokosroom
  • 1/2 paprika

Begin met koken

Bereidingstijd: 45 min. + 25 min. kooktijd

  1. Laat de scampi ontdooien.
  2. Snipper de ui(en), de peper en de knoflook fijn en stoof aan in een klontje boter. Doe de rijst erbij en stoof weer 5 min.
  3. Meng de Nouilly Prat met de visbouillon en bevochtig er beetje bij beetje de rijst mee, wacht telkens tot het vocht helemaal opgenomen is. Voeg daarna de kokosroom toe en laat 10 min. rusten onder deksel.
  4. Zet een pan op het vuur met een klontje boter en bak de scampi kort langs beide zijden. Verwijder ondertussen het kroontje van de tomaten, snijd ze in 4 en verwijder de pitten. Snijd het vruchtvlees in fijne blokjes van 0,5 cm. Snipper de peterselie fijn.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 313; energie (kCal): 75; vetten (g): 2,8; verzadigde vetten (g): 2,1; koolhydraten (g): 5,7; suikers (g): 2,2; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 4,3; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 385,65
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • 00:00
    -05:22
    B
  • Risotto van paarse rijst en kokosroom met scampi