Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenRisotto met waterkers
Delhaize logo
  • 00:00
    -01:00
    C
  • Risotto met waterkers

Risotto met waterkers

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 60 min.

Budget

€€€

Score

5 op 5
Hoofdgerecht
Risotto met waterkersC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 6 dl water
  • 2 blokjes gevogeltebouillon
  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 40 g boter
  • 250 g arborio rijst
  • 600 g kabeljauwhaasje
  • 2 el olijfolie
  • 1 bussel waterkers
  • 50 g geraspte parmezaan
  • 160 g coppa
  • 1,5 dl witte droge wijn

Begin met koken

Bereidingstijd : 35 min.

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bedek de ovenplaat met bakpapier en schik er de verfrommelde sneetjes coppa op. Bak ze 5 à 10 min. goudbruin in de oven (houd ze in het oog!). Laat de oven aan staan.
  2. Breng het water aan de kook met de gevogeltebouillonblokjes. Zet het deksel op de pan en houd warm.
  3. Fruit de gehakte ui en het geperste teentje knoflook 5 min. op een zacht vuurtje, in een stoofpan met de helft van de boter. Strooi er de rijst bij, meng 2 min. en overgiet met witte wijn. Voeg een pollepel warme bouillon toe, zodra de wijn geabsorbeerd is. Voeg beetje bij beetje bouillon toe naarmate hij door de rijst geabsorbeerd wordt, tot de rijst gaar is (20 min in totaal).
  4. Verdeel de vis intussen in 4 porties en leg ze in een licht geoliede ovenschaal. Besprenkel ze met de rest van de olie en kruid ze met peper en zout. Schuif 10 min. in de oven, op 180°C.
  5. Hak de steeltjes van de waterkers heel fijn en de blaadjes wat grover. Roer alles onder de risotto, samen met de parmigiano en de rest van de boter. Haal de pan van het vuur, zet er het deksel op en laat 2 min. rusten. Breng verder op smaak. Serveer de vis bij de risotto en bestrooi hem met gehakte coppa. Dien meteen op.

Tip: Heb je tijd? Droog de coppa op lage temperatuur, 1.20 u op 100°C. Zo is hij nog krokanter!

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Hoofdgerecht
  • 00:00
    -01:00
    C
  • Risotto met waterkers