Recept zoekresultatenRisotto met tongiflets, zoete aardappelen en waterkerspesto
Delhaize logo
  • 00:00
    -01:05
    B
  • Risotto met tongiflets, zoete aardappelen en waterkerspesto

Risotto met tongiflets, zoete aardappelen en waterkerspesto

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Risotto met tongiflets, zoete aardappelen en waterkerspestoB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 20 g boter
  • 1 klein teentje knoflook (voor de waterkerspesto)
  • 1,5 dl slaolie (voor de waterkerspesto)
  • 15 g parmigiano (voor de waterkerspesto)
  • 25 g amandelschilfers (voor de waterkerspesto)
  • 1/2 bussel waterkers (voor de waterkerspesto)
  • peper en zout
  • 1/2 rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 600 g tongfilets (16 stuks)
  • 2 blokjes gevogeltebouillon
  • 6 dl water
  • 1,5 dl droge witte wijn
  • 100 g geraspte parmigiano
  • 250 g arboriorijst
  • 425 g zoete aardappelblokjes met peper en zout (1 schaaltje)
  • 2 sjalotten

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Tongfilet | Noordzee
    +/- 193 gr
    +/-64,99€/kg
    +/-€12,54
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55
  • Rijst | Risotto
    1 kg
    2,49 €/kg
    €2,49
  • Parmigiano reggiano | BOB
    100 gr
    19,50 €/kg
    €1,95
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min. + 1.20 u baktijd

    1. Maak de pesto: mix de waterkersblaadjes met het geperste teentje knoflook en de rest van de ingrediënten fijn tot een homogene saus.
    2. Verwarm de oven voor op 180°C. Bak de zoete aardappelblokjes volgens de instructies op de verpakking.
    3. Maak de risotto: breng 6 dl water aan de kook met de bouillonblokjes. Zet het deksel op de pan en houd warm. Fruit de gehakte sjalotten en het geperste teentje knoflook 5 min. op een zacht vuurtje, in een stoofpan met de boter. Strooi er de rijst bij, meng 2 min. en overgiet met witte wijn. Voeg een pollepel warme bouillon toe, zodra de wijn geabsorbeerd is. Voeg beetje bij beetje bouillon toe naarmate hij door de rijst geabsorbeerd wordt, tot de rijst gaar is (20 min. in totaal).
    4. Plooi de tongfilets intussen in 3. Schik ze in een licht geoliede ovenschaal en besprenkel ze met een scheutje olijfolie. Kruid met peper en zout. Schuif 10 min. in de oven, op 180°C.
    5. Roer de helft van de geraspte parmigiano onder de risotto. Haal de pan van het vuur, zet er het deksel op en laat 2 min. rusten. Breng verder op smaak. Verdeel de risotto over de borden en voeg de zoete aardappelblokjes toe. Leg er de tongfilets bovenop, bestrooi met de rest van de geraspte parmigiano en gehakte rode peper naar eigen smaak. Besprenkel met pesto, werk af met een eventueel restje waterkers en dien meteen op.

    Tip: Krap budget? Vervang de tongfilets door roodbaars- of kabeljauwfilets.

    Nutritionele informatie

    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Hoofdgerecht
    Hoofdgerecht
    • 00:00
      -01:05
      B
    • Risotto met tongiflets, zoete aardappelen en waterkerspesto

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Tongfilet | Noordzee
    +/- 193 gr
    +/-64,99€/kg
    +/-€12,54
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55
  • Rijst | Risotto
    1 kg
    2,49 €/kg
    €2,49
  • Parmigiano reggiano | BOB
    100 gr
    19,50 €/kg
    €1,95