Recept zoekresultatenRisotto met scampi
Delhaize logo
  • Risotto met scampiA

Risotto met scampi

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Risotto met scampiA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 6 tomaten (voor de bouillon)
  • 2 dl witte wijn (voor de bouillon)
  • 2 eetlepels boter
  • 1 snuifje Espelettepeper
  • 2 dl witte wijn
  • 4 eetlepels geraspte parmigiano
  • 300 g arboriorijst
  • 2 takjes bladpeterselie
  • 1/4 limoen
  • 1 rode ui
  • 4 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
  • de pantsers van de scampi (voor de bouillon)
  • 1,5 l water (voor de bouillon)
  • 1 visbouillonblokje (voor de bouillon)
  • 9 teentjes knoflook (voor de bouillon)
  • 1 takje rozemarijn (voor de bouillon)
  • 1 takje tijm (voor de bouillon)
  • 2 uien (voor de bouillon)
  • 3 takken selder (voor de bouillon)
  • 200 g scampi
  • 1,5 l water

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Rijst | Risotto | 15 min
    500 gr
    8,58 €/kg
    €4,29
  • Parmigiano reggiano | BOB
    100 gr
    19,50 €/kg
    €1,95
  • Gepelde garnalen 21/25
    450 gr
    22,20 €/kg
    €9,99
  • Tafelwijn | Wit
    25 cl
    4,76 €/l
    €1,19
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min. + 1u30 kooktijd

    1. Pel de scampi maar gooi de pantsers niet weg.
    2. Bereid de bouillon: hak de tomaten, de uien en selder in grove stukken. Doe het water in een pot. Voeg alle ingrediënten aan het water toe: de gehakte groenten, de pantsers van de scampi, de witte wijn, het visbouillonblokje, de teentjes knoflook (ongeschild), de rozemarijn en de tijm.
    3. Laat 1 u koken. Haal er nadien de teentjes knoflook, de pantsers en de takjes kruiden uit. Mix de bouillon in een blender en zeef. Nu heb je een tomatenbouillon. Houd de bouillon op temperatuur, zodat hij de rijst niet afkoelt als je hem erbij voegt.
    4. Fruit de fijngehakte rode ui(en) gedurende 5 min in een pot met de olijfolie en de helft van de boter. Voeg de rijst toe en roer tot de rijstkorrels doorzichtig worden. Giet de wijn erbij en breng aan de kook. Zet het vuur lager en voeg een opscheplepel hete bouillon toe. Voeg telkens een nieuwe opscheplepel bouillon bij wanneer het vocht geabsorbeerd is. Roer regelmatig om met een houten lepel. Laat ± 18 min. koken zodat de rijst smeuïg wordt en de binnenkant krokant blijft. Voeg de laatste minuten de scampi toe en laat ze door de warmte van de risotto garen. Voeg een mespuntje Espelettepeper toe.
    5. Haal de pot van het vuur. Voeg de rest van de boter en de parmigiano toe. Meng goed en kruid met peper en zout. Dek af en laat 5 min. opzwellen. Serveer in hete borden, afgewerkt met platte peterselie, een stukje limoen en wat parmigiano.

    Kooktip

    Geen fan van scampi? Voeg stevige vis toe, zoals zalm of kabeljauw.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 215; energie (kCal): 51; vetten (g): 1,7; verzadigde vetten (g): 0,5; koolhydraten (g): 5,9; suikers (g): 1,2; vezels (g): 0,5; eiwitten (g): 1,7; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 682,89
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Italiaans
    Andere
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Risotto met scampiA

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Rijst | Risotto | 15 min
    500 gr
    8,58 €/kg
    €4,29
  • Parmigiano reggiano | BOB
    100 gr
    19,50 €/kg
    €1,95
  • Gepelde garnalen 21/25
    450 gr
    22,20 €/kg
    €9,99
  • Tafelwijn | Wit
    25 cl
    4,76 €/l
    €1,19