Risotto met muntthee, lamskotelet en groene groentjes
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€€Score
4 op 5Ingrediënten voor 4 Porties
- 600 g lamskotelet bio
- 400 g arborio rijst
- 200 g groene boontjes bio
- 200 g 'sugar snaps'
- 200 g erwtjes bio
- 3 teentjes knoflook
- 1 sjalot
- enkele takjes rozemarijn bio
- 3 zakjes kruidenthee munt Fairtrade bio
- 10 g verse munt bio
- enkele takjes tijm bio
- 1 l water
- 100 g parmigiano
- 4 el boter bio
- grof zeezout
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:
Delhaize
Lamskroon | Celtic
2 × +/- 400 gr
+/-€34,40
Bosto
Rijst | Mediterane | Risotto Paella | 10m
500 gr
€3,99
Delhaize
Bonen | Extra fijn | Verpakt
200 gr
€1,79
Delhaize
Peulen
200 gr
€2,19
Delhaize
Doperwten | Extra fijn | Bio | Bokaal
220 gr
€1,19
Delhaize
Lookbol | Netje
75 gr
€1,69
Delhaize
Sjalot | Ui | Netje
500 gr
€1,05
Santa Maria
Kruiden | Rozemarijn
21 gr
€2,95
Pukka
Kruidenthee | Elderberry Ech. | 20 Z. | Bio
40 gr
€4,99
Delhaize
Munt | Vers | Verpakt
20 gr
€1,49
Santa Maria
Kruiden | Tijm
15 gr
€2,75
Delhaize
Parmigiano reggiano | BOB
100 gr
€2,59
Carlsbourg
Boter | Zacht | Ardeens
250 gr
€3,59
La Baleine
Zeezout | Grof
500 gr
€1,39
Reeds in je keuken
Vittel
Mineraalwater | Niet bruisend | PET
8 x 33 cl
€5,79
Totaal:
+/-€66,05
Begin met koken
Bereidingstijd: 40 min
- Pel 1 teentje knoflook en de sjalot en snipper fijn. Zet een pannetje op het vuur met 1 el boter en fruit de sjalot en de knoflook.
- Voeg de rijst, een takje rozemarijn en tijm toe en roer eens goed door.
- Zet de thee, voeg er ¾ van de verse munt bij en laat 5 min trekken. Voeg de thee beetje bij beetje bij de rijst en roer regelmatig zodat de rijst niet aanbrandt.
- Spoel de boontjes en de ‘sugar snaps’ en snijd in kleine stukjes. Blancheer de fijngesneden groenten samen met de erwtjes in kokend gezouten water. Giet na 2 min af en laat schrikken onder koud stromend water. Laat daarna de groenten goed uitlekken en meng ze onder de risotto.
- Hak de resterende tijm en rozemarijn fijn en strooi over de lamskoteletten. Kruid met peper en grof zeezout.
- Pel de overige 2 teentjes knoflook en snijd ze in 2. Zet een pannetje op het vuur met 2 el boter en bak de knoflook er in aan zodat je een heerlijke lookboter krijgt. Leg het vlees in de hete boter en bak 2 à 3 min aan elke kant.
- Werk vervolgens de risotto af. Meng er 1 el boter onder, rasp er de parmigiano over en hak nog wat verse munt voor de ‘finishing touch’. Serveer de lamskoteletjes bij de risotto.
Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Ingrediënten voor 4 personen
Toon:
Delhaize
Lamskroon | Celtic
2 × +/- 400 gr
+/-€34,40
Bosto
Rijst | Mediterane | Risotto Paella | 10m
500 gr
€3,99
Delhaize
Bonen | Extra fijn | Verpakt
200 gr
€1,79
Delhaize
Peulen
200 gr
€2,19
Delhaize
Doperwten | Extra fijn | Bio | Bokaal
220 gr
€1,19
Delhaize
Lookbol | Netje
75 gr
€1,69
Delhaize
Sjalot | Ui | Netje
500 gr
€1,05
Santa Maria
Kruiden | Rozemarijn
21 gr
€2,95
Pukka
Kruidenthee | Elderberry Ech. | 20 Z. | Bio
40 gr
€4,99
Delhaize
Munt | Vers | Verpakt
20 gr
€1,49
Santa Maria
Kruiden | Tijm
15 gr
€2,75
Delhaize
Parmigiano reggiano | BOB
100 gr
€2,59
Carlsbourg
Boter | Zacht | Ardeens
250 gr
€3,59
La Baleine
Zeezout | Grof
500 gr
€1,39
Reeds in je keuken
Vittel
Mineraalwater | Niet bruisend | PET
8 x 33 cl
€5,79