Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Informatie:om je gebruikerservaring op delhaize.be te verbeteren, zullen wij enkele updates uitvoeren. Hierdoor zal de website en de My Delhaize-app vanavond onbeschikbaar zijn vanaf 23u tot zondagochtend.

Recept zoekresultatenRisotto met lentegroentjes
Delhaize logo
  • Risotto met lentegroentjesB

Risotto met lentegroentjes

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

3 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Risotto met lentegroentjesB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 250 g arborio rijst
  • zout
  • 100 g verse erwtjes (of diepvries)
  • 120 g sperziebonen
  • 110 g groene mini-asperges
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 15 cl droge witte wijn
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 l groentebouillon (water + blokjes)
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 100 g ricotta

Begin met koken

Bereidingstijd: 30 min.

  1. Doe de olie in een stoofpan en fruit er de fijngesnipperde ui in op zacht vuur gedurende 5 min.
  2. Verwarm de bouillon en hou warm.
  3. Doe de geperste lookteentjes en de rijst bij in de stoofpan, roer 2 min., voeg dan de witte wijn toe. Wacht tot de wijn door de rijst is geabsorbeerd, giet er dan een pollepel warme bouillon bij. Voeg telkens wanneer de bouillon is geabsorbeerd, een pollepel toe.
  4. Voeg, na 10 min. kooktijd, de schoongemaakte en in stukken gesneden sperziebonen toe. Voeg dan, na ongeveer 5 min., de erwten toe en de gehalveerde asperges. Laat nog 5 min. koken (blijf steeds geleidelijk aan bouillon toevoegen).
  5. Neem de risotto van het vuur, voeg de parmezaan en de ricotta toe. Meng, zet een deksel op de pan en laat 2 min. rusten. Breng op smaak met peper en zout en serveer meteen.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 310; energie (kCal): 74; vetten (g): 2,6; verzadigde vetten (g): 1; koolhydraten (g): 9,6; suikers (g): 0,6; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 2,3; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 441,11
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Risotto met lentegroentjesB