Recept zoekresultatenRisotto met lentegroentjes
Delhaize logo
  • Risotto met lentegroentjes
    B
Risotto met lentegroentjesB

Risotto met lentegroentjes

Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 250 g arborio rijst
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 l groentebouillon (water + blokjes)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 15 cl droge witte wijn
  • 2 e.l. olijfolie
  • 110 g groene mini-asperges
  • 120 g sperziebonen
  • 100 g erwtjes (vers of diepvries)
  • zout
  • 100 g ricotta
  • 250 g arborio rijst
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 l groentebouillon (water + blokjes)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 15 cl droge witte wijn
  • 2 e.l. olijfolie
  • 110 g groene mini-asperges
  • 120 g sperziebonen
  • 100 g erwtjes (vers of diepvries)
  • zout
  • 100 g ricotta

Begin met koken

: 30 min
1
Doe de olie in een stoofpan en fruit er de fijngesnipperde ui in op zacht vuur gedurende 5 min.
2
Verwarm de bouillon en houd warm.
3
Doe de geperste lookteentjes en de rijst bij in de stoofpan, roer 2 min, voeg dan de witte wijn toe. Wacht tot de wijn door de rijst is geabsorbeerd, giet er dan een pollepel warme bouillon bij. Voeg telkens wanneer de bouillon is geabsorbeerd, een pollepel toe.
4
Voeg, na 10 min kooktijd, de schoongemaakte en in stukken gesneden sperziebonen toe. Voeg dan, na ongeveer 5 min, de erwten toe en de gehalveerde asperges. Laat nog 5 min koken (blijf steeds geleidelijk aan bouillon toevoegen).
5
Neem de risotto van het vuur, voeg de parmezaan en de ricotta toe. Meng, zet een deksel op de pan en laat 2 min rusten. Breng op smaak met peper en zout en serveer meteen.
1
Doe de olie in een stoofpan en fruit er de fijngesnipperde ui in op zacht vuur gedurende 5 min.
2
Verwarm de bouillon en houd warm.
3
Doe de geperste lookteentjes en de rijst bij in de stoofpan, roer 2 min, voeg dan de witte wijn toe. Wacht tot de wijn door de rijst is geabsorbeerd, giet er dan een pollepel warme bouillon bij. Voeg telkens wanneer de bouillon is geabsorbeerd, een pollepel toe.
4
Voeg, na 10 min kooktijd, de schoongemaakte en in stukken gesneden sperziebonen toe. Voeg dan, na ongeveer 5 min, de erwten toe en de gehalveerde asperges. Laat nog 5 min koken (blijf steeds geleidelijk aan bouillon toevoegen).
5
Neem de risotto van het vuur, voeg de parmezaan en de ricotta toe. Meng, zet een deksel op de pan en laat 2 min rusten. Breng op smaak met peper en zout en serveer meteen.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 310; energie (kCal): 74; vetten (g): 2,6; verzadigde vetten (g): 1; koolhydraten (g): 9,6; suikers (g): 0,6; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 2,3; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 441,11
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 310; energie (kCal): 74; vetten (g): 2,6; verzadigde vetten (g): 1; koolhydraten (g): 9,6; suikers (g): 0,6; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 2,3; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 441,11
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Vegetarisch
Moederdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Rijst | Mediterane | Risotto Paella | 10m

Bosto

Rijst | Mediterane | Risotto Paella | 10m

500 gr

€3,99

Parmigiano reggiano | BOB

Delhaize

Parmigiano reggiano | BOB

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,59

Bouillon  | Groenten | Bio

Maggi

Bouillon | Groenten | Bio

80 gr

Bio

€2,35

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Vd Vero Sauvignon Wit

Spain

Vd Vero Sauvignon Wit

75 cl

€5,99

Witte | Asperges

Delhaize

Witte | Asperges

500 gr

€9,49

Groene bonen | Extra fijn

Hak

Groene bonen | Extra fijn

180 gr

€3,09

Doperwten | Extra fijn | Bokaal

Hak

Doperwten | Extra fijn | Bokaal

130 gr

€1,99

Ricotta | 2 x 100g

Galbani

Ricotta | 2 x 100g

200 gr

€2,39

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€33,87