Recept zoekresultatenRisotto met grijze garnalen, waterkers en citroen
Delhaize logo
  • Risotto met grijze garnalen, waterkers en citroenB

Risotto met grijze garnalen, waterkers en citroen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Risotto met grijze garnalen, waterkers en citroenB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 300 g grijze garnalen
  • 1 eetlepel boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1,5 blokjes groentebouillon
  • 300 g risottorijst
  • 1,5 l water
  • 60 g Parmezaanse kaas
  • 3 citroenen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • 1 bussel waterkers

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Rijst | Risotto Carnaroli
    500 gr
    7,98 €/kg
    €3,99
  • Parmigiano reggiano | BOB
    100 gr
    19,50 €/kg
    €1,95
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min

    1. Pel de sjalot en de knoflook en snipper fijn. Zet een pan op het vuur met wat olijfolie en stoof de sjalot en knoflook even aan. Voeg de rijst toe en bak nog even verder op een zacht vuur. Breng het water aan de kook en los er de bouillonblokjes in op. Voeg de bouillon beetje bij beetje bij de risotto, wacht steeds tot de bouillon volledig opgenomen is door de rijst alvorens nieuwe toe te voegen.
    2. Voeg, wanneer de rijst gaar is, de boter toe en laat smelten. Pers het sap van 2 citroenen en giet bij de risotto, kruid met peper en zout en meng. Werk de risotto af met de Parmezaanse kaas, de waterkers en een partje citroen. Serveer er de grijze garnalen bij.

    Kooktip

    Zo pel jij een verse garnaal!
    1. Pak de garnaal met je rechterhand vast, met de rug naar je toe.
    2. Druk de nagel van je linkerduim in de middelste rugschubben en buig de rug door tot je een lichte knak hoort.
    3. Trek als laatste het staartgedeelte eraf.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 236; energie (kCal): 56; vetten (g): 2,4; verzadigde vetten (g): 0,9; koolhydraten (g): 4,4; suikers (g): 0,3; vezels (g): 0,3; eiwitten (g): 3,7; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 350,67
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Risotto met grijze garnalen, waterkers en citroenB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Rijst | Risotto Carnaroli
    500 gr
    7,98 €/kg
    €3,99
  • Parmigiano reggiano | BOB
    100 gr
    19,50 €/kg
    €1,95
  • Citroen | 1 st
    1 st
    0,69 €/st
    €0,69
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55