Recept zoekresultatenRisotto met geitenkaas en spekblokjes
Delhaize logo
  • Risotto met geitenkaas en spekblokjesB

Risotto met geitenkaas en spekblokjes

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Risotto met geitenkaas en spekblokjesB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 150 g gerookte spekblokjes
  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • 120 g van een rolletje verse geitenkaas
  • 60 cl water
  • 15 cl droge witte wijn
  • 250 g arborio rijst
  • 100 g diepgevroren erwtjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • peper
  • 1 blokje vetarme bouillon

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Spekblokjes | Natuur
    2 x 100 gr
    16,75 €/kg
    €3,35
  • Peterselie | Gehakt
    20 gr
    49,50 €/kg
    €0,99
  • Gallo Per Risotti
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 10 min. + 25 min. kooktijd

    1. Verwarm de olie in een stoofpot en bak er de spekbokjes en de gesnipperde ui lichtbruin in op middelhoog vuur.
    2. Voeg de erwten toe, meng, strooi er de rijst in. Roer 2 min., giet er dan de wijn bij. Laat gedurende 20 min. zacht sudderen, maar voeg ondertussen telkens een pollepel van de warme bouillon toe van het water en het bouillonblokje, roer tot die volledig is opgeslorpt en doe zo verder met de rest van de bouillon.
    3. Verkruimel de geitenkaas, voeg ¾ bij de risotto, roer, dek af en laat nog 2 min. sudderen.
    4. Voeg de peterselie toe, breng op smaak met peper en zout. Bestrooi de borden met de rest van de kaas en serveer meteen.

    Kooktip

    Als je geen zin of tijd hebt om 20 min. voor je kookpot door te brengen, dan kan je de bouillon in één keer, na de wijn, toevoegen. Zet een deksel op de pot en laat zacht sudderen gedurende 20 min.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 550; energie (kCal): 131; vetten (g): 5,4; verzadigde vetten (g): 2,2; koolhydraten (g): 13,8; suikers (g): 0,8; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 5; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 503,3
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Risotto met geitenkaas en spekblokjesB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Spekblokjes | Natuur
    2 x 100 gr
    16,75 €/kg
    €3,35
  • Peterselie | Gehakt
    20 gr
    49,50 €/kg
    €0,99
  • Gallo Per Risotti
    Dit product is niet meer beschikbaar