Recept zoekresultatenRisotto met champignons, shiitakes en Coppa di Parma
Delhaize logo
  • Risotto met champignons, shiitakes en Coppa di ParmaC

Risotto met champignons, shiitakes en Coppa di Parma

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Gluten vrij
Overig
Hoofdgerecht
Risotto met champignons, shiitakes en Coppa di ParmaC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 90 g Coppa di Parma
  • 3 eetlepels boter
  • 8 dl water
  • 2 gevogeltebouillon-blokjes
  • 2 dl witte wijn
  • enkele takjes platte peterselie
  • enkele takjes verse tijm
  • 1 feuille laurierblad
  • 350 g risottorijst
  • 80 g geraspte Parmigiano
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 sjalotten
  • 150 g shiitakes
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Coppa
    80 gr
    48,13 €/kg
    €3,85
  • Tafelwijn | Wit
    25 cl
    4,76 €/l
    €1,19
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29
  • Verse | Tijm
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 35 min.

    1. Pel de knoflook en de sjalotten en snipper ze fijn. Snijd het steeltje van de champignons en de shiitakes (dit wordt taai door het bakken) en snijd de paddenstoelen in grove stukken.
    2. Zet een pannetje op het vuur met 2 el boter en bak de sjalotten en de knoflook glazig. Voeg de champignons en de shiitakes toe en bak even mee op. Snijd de coppa di parma in hele grove stukken en voeg ze bij de champignons. Weeg de risottorijst af en bak enkele minuten mee tot de rijst ook glazig is.
    3. Blus de rijst met de witte wijn en laat de alcohol verdampen. Voeg het laurierblad en de takjes tijm toe.
    4. Zet een pannetje op het vuur met het water en laat de bouillonblokjes erin oplossen. Eens opgelost, lepel dan de warme bouillon bij de rijst tot hij net onder staat. Let op: wacht tot de toegevoegde bouillon helemaal opgenomen is alvorens nieuwe bouillon toe te voegen. Herhaal tot de rijst gaar is en de risotto smeuïg.
    5. Kruid stevig met peper. Pas op met zout, want de ham heeft al een zoute smaak.
    6. Voeg op het einde nog een klontje boter toe en lepel er de geraspte parmigiano onder. Snipper de platte peterselie fijn en werk er de risotto mee af.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 403; energie (kCal): 96; vetten (g): 4,6; verzadigde vetten (g): 2,5; koolhydraten (g): 7,6; suikers (g): 0,4; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 4; zout (g): 1. Energie (kcal/portie): 432,38
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Italiaans
    Gluten vrij
    Overig
    Diner
    Herfst
    Hoofdgerecht
    • Risotto met champignons, shiitakes en Coppa di ParmaC

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Coppa
    80 gr
    48,13 €/kg
    €3,85
  • Tafelwijn | Wit
    25 cl
    4,76 €/l
    €1,19
  • Krulpeterselie | Bussel | Cat1
    1 st
    1,29 €/st
    €1,29
  • Verse | Tijm
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65