Recept zoekresultatenRisotto met champignons, pancetta en truffelolie
Delhaize logo
  • Risotto met champignons, pancetta en truffelolieC

Risotto met champignons, pancetta en truffelolie

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Risotto met champignons, pancetta en truffelolieC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 500 g Parijse champignons
  • 50 g boter
  • truffelolie
  • 4 sneetjes rauwe ham
  • 1 teentje knoflook
  • dragon
  • 50 g Grana Padano
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • 250 g risottorijst
  • 120 g pancetta-blokjes
  • 1 sjalotje
  • 1 l water

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Champignons | Wit
    250 gr
    3,56 €/kg
    €0,89
  • Olijfolie | Zwarte truffels
    5,5 cl
    90,73 €/l
    €4,99
  • Rauwe ham | Italiaans | Sneden | Maxi pack
    250 gr
    20,60 €/kg
    €5,15
  • Dragon | Soep-Salade | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    1. Bruin de stukjes pancetta in een pan.
    2. Poets de champignons, snij ze in blokjes en voeg ze bij de pancetta. Laat ze mooi bruinen. Maak bouillon met 2 bouillonblokjes per liter water.
    3. Doe een flinke klont boter in een pan. Versnipper de sjalot(ten) en de look. Laat even bruinen en voeg er de rijst bij.
    4. Doe de helft van de bouillon bij de rijst. Laat inkoken en doe er daarna beetje bij beetje alle bouillon bij. Wacht steeds tot alle bouillon is ingekookt. Meng met de champignons, de pancetta, de parmezaanse kaas, boter en dragon. Serveer met enkele druppels truffelolie, stukjes parmezaanse kaas en een sneetje rauwe hesp. 

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 346; energie (kCal): 83; vetten (g): 4,9; verzadigde vetten (g): 2,4; koolhydraten (g): 4,9; suikers (g): 0,4; vezels (g): ; eiwitten (g): 4,4; zout (g): 1,1. Energie (kcal/portie): 434,5
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Risotto met champignons, pancetta en truffelolieC

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Champignons | Wit
    250 gr
    3,56 €/kg
    €0,89
  • Olijfolie | Zwarte truffels
    5,5 cl
    90,73 €/l
    €4,99
  • Rauwe ham | Italiaans | Sneden | Maxi pack
    250 gr
    20,60 €/kg
    €5,15
  • Dragon | Soep-Salade | Verpakt
    Dit product is niet meer beschikbaar