Recept zoekresultatenRisotto (met champignons en groene asperges)
Delhaize logo
  • Risotto (met champignons en groene asperges)

Risotto (met champignons en groene asperges)

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Score

5 op 5
Hoofdgerecht
Risotto (met champignons en groene asperges)

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 250 g Parijse champignons
  • 1 schaaltje kleine groene asperges
  • 1 limoen
  • 1 sjalot
  • 5 takjes bladpeterselie
  • 200 g arborio rijst
  • 6 dl groentebouillon Fundo
  • 90 g boter
  • 1 dl witte wijn
  • 100 g geraspte parmezaan
  • Santa Maria Chilli explosion
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Champignons | Wit
    250 gr
    3,40 €/kg
    €0,85
  • Asperges | Groen-Mini
    110 gr
    36,27 €/kg
    €3,99
  • Limoen | 1 st
    1 st
    0,70 €/st
    €0,70
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55
  • Serveer met

    Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min.

    1. Verwarm de groentebouillon.
    2. Pel en snijd de sjalot fijn. Verwarm 1/3 van de boter en stoof er zonder te laten kleuren de sjalot in aan. Voeg de rijst toe en bak de korrels 2 minuten tot ze glazig zijn. Blus met de witte wijn en laat deze bijna volledig verdampen. Voeg hier dan de groentebouillon bij en laat de rijst garen onder gesloten deksel op een zacht vuur.
    3. Controleer na 15 minuten en roer eens om. Laat nog enkele minuten verder garen tot de rijst net zacht is.
    4. Stoom ondertussen de groene asperges gaar. Was en droog de peterselie en hak dan de blaadjes fijn.
    5. Rasp de zeste van de limoen in de risotto en voeg daarna het sap toe.
    6. Smelt de resterende boter in een pan, snij de champignons in 2 en bak ze op een stevig vuur aan. Kruid met peper, de gehakte peterselie en de chili explosion. Voeg deze toe aan de risotto samen met de geraspte parmezaan. Meng alles goed tot een smeuïge risotto en serveer er de groene asperges bij.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Italiaans
    Hoofdgerecht
    • Risotto (met champignons en groene asperges)

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Champignons | Wit
    250 gr
    3,40 €/kg
    €0,85
  • Asperges | Groen-Mini
    110 gr
    36,27 €/kg
    €3,99
  • Limoen | 1 st
    1 st
    0,70 €/st
    €0,70
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55
  • Serveer met