Risotto met champagne, truffel, sint-jakobsvruchten met gezouten boter
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€€€Score
5 op 5Eindejaar,Valentijnsdag
Lunch
Winkelen voor dit recept


Ingrediënten voor 4 Porties
- 150 g arborio rijst
- 1 koffielepel zomertruffel in plakjes
- 19 cl visfond
- 400 g ultraverse sint-jakobsvruchten
- 1 sjalot
- 1/2 dopje saffraanpoeder
- 20 g parmezaanschilfers
- 2 eetlepels olijfolie
- 50 g gezouten boter
- 20 g geraspte Parmezaanse kaas
- zout
- 25 cl champagne brut (of cava)
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2015033105108310000
Dit product is niet meer beschikbaar
S2011101400113030000
S1997101600013680000
S2005090800295280000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
- Neem de sint-jakobsvruchten uit de koelkast.
- Stoof de fijngesneden sjalot op zacht vuur in de olijfolie in een kookpot. Voeg na 5 min. de rijst toe en roer tot de korrels glazig worden. Voeg champagne,visfond en saffraan toe. Breng aan de kook, zet het vuur op de laagste stand, dek af en laat 20 min. zacht pruttelen.
- Voeg 20 g boter toe, de plakjes truffel en de geraspte kaas. Meng en breng op smaak met peper en zout. Dek af en laat 2 min. rusten.
- Ongeveer 2 min. voor het einde van de kooktijd van de rijst: bak de sint-jakobsvruchten 2 min. per kant op hoog vuur in 30 g warme gezouten boter. Niet langer bakken, ze worden dan taai.
- Gebruik een kommetje of een metalen uitsteekring om de risotto op de borden te schikken Voeg de sint-jakobsvruchten toe en dien onmiddellijk op. Serveer de Parmezaanschilfers apart.
Kooktip
- Ook lekker met langoustines in plaats van sint-jakobsvruchten.
- De rijst is hier gekookt op Spaanse wijze d.w.z. het vocht wordt in één keer toegevoegd en niet beetje bij beetje zoals in een echt Italiaanse risotto. Deze methode heeft als voordeel dat je 20 min. tijd hebt voor je genodigden!
Nutritionele informatie
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 681; energie (kCal): 163; vetten (g): 7,4; verzadigde vetten (g): 3,4; koolhydraten (g): 11,7; suikers (g): 0,4; vezels (g): ; eiwitten (g): 8,4; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 462,92
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.Nutritionele informatie
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Eindejaar,Valentijnsdag
Diner
Alle seizoenen
Lunch
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2015033105108310000
Dit product is niet meer beschikbaar
S2011101400113030000
S1997101600013680000
S2005090800295280000
Laad nog 4 producten