Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Hazelnootpasta 400g" van het merk Delhaize Bio niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenRisotto met broccolini en culatello
Delhaize logo
  • Risotto met broccolini en culatelloC

Risotto met broccolini en culatello

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 60 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Hoofdgerecht
Risotto met broccolini en culatelloC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 6 dl water
  • 1 blokje gevogeltebouillon
  • 400 g broccolini
  • 1 grote rode ui
  • 70 g boter
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 takje verse tijm
  • 250 g arborio rijst
  • 2 dl droge witte wijn
  • 2 el olijfolie
  • 100 g Parmigiano
  • 100 g culatello
  • Peper en zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 45 min.

  1. Breng het water aan de kook met het bouillonblokje. Zet het deksel op de pan en houd warm. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd telkens +- 4 cm van de broccolinisteeltjes fijn. Fruit ze met de gehakte ui gedurende 5 min. op een zacht vuurtje, in een stoofpan met 50 g gesmolten boter, de rozemarijn en de tijm. Strooi er de rijst bij, meng 2 min. en besprenkel met de witte wijn. Laat op een zacht vuurtje inkoken en voeg dan 2 pollepels bouillon toe. Laat +- 20 min sudderen en voeg bouillon toe naarmate hij door de rijst geabsorbeerd wordt.
  3. Kook de broccolini 1 min. in een steelpan kokend gezouten water en laat ze schrikken in ijskoud water. Schik ze in een ovenschaal, besprenkel ze met olijfolie, breng ze op smaak en schuif de schaal 10 min. in het bovenste deel van de oven. 
  4. Roer 20 g boter en de geraspte parmigiano onder de risotto. Zet het deksel op de pan en laat 2 min rusten. Meng en breng verder op smaak. Verdeel de broccolini en de culatello over de rijst en dien meteen op.

Tip: De culatello kun je ook vervangen door gerookte zalm.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 499; energie (kCal): 119; vetten (g): 6,3; verzadigde vetten (g): 3; koolhydraten (g): 9,4; suikers (g): 0,4; vezels (g): ; eiwitten (g): 4,6; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 654,5
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Hoofdgerecht
  • Risotto met broccolini en culatelloC