Risotto met bospaddenstoelen en brie
Moeilijkheid
GemiddeldDuur
> 30 min.Budget
€Score
3 op 5Vegetarisch
Kerst
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 250 g arborio rijst
- 250 g bospaddenstoelen
- 150 g brie
- 15 cl droge witte wijn
- 2 eetlepels gehakte bladpeterselie
- 1 blokje groentebouillonblokje 365
- olijfolie 365
- peper
- 2 preiwit
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2015033105108310000
F2015021100304030000
F2017090700006980000
S2011020100232260010
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 30 min. bereidings- + kooktijd
- Bak in een stoofpot de fijngesneden preiwitten aan in 3 eetlepels olijfolie. Dek af en laat 5 min. stoven op zacht vuur.
- Strooi er de rijst bij, roer 2 min., voeg dan de witte wijn toe en laat 1 min. sudderen. Doe er 60 cl warm water en het verkruimelde bouillonblokje bij. Dek af en laat 20 min. op heel zacht vuur koken.
- Maak ondertussen de paddenstoelen schoon (zonder ze nat te maken) en snij de dikste in stukken. Bak ze goudbruin in een pan in 1 eetlepel olijfolie. Kruid met peper en zout.
- Snij de brie in 4 porties.
- Breng de risotto op smaak met peper en zout, doe er de peterselie bij en verdeel over 4 diepe borden. Voeg de paddenstoelen toe en leg er een stuk brie bovenop. Serveer meteen.
Kooktip
Risotto kan je niet vooraf bereiden want de rijst moet smeuïg blijven. Je kan al wel de preiwitten fijnsnijden en de paddenstoelen schoonmaken.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Vegetarisch
Kerst
Diner
Herfst
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
S2015033105108310000
F2015021100304030000
F2017090700006980000
S2011020100232260010
Laad nog 4 producten