Recept zoekresultatenRisotto met barolo
Delhaize logo
  • Risotto met barolo

Risotto met barolo

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Valentijnsdag
Hoofdgerecht
Risotto met barolo

Ingrediënten voor 2 Porties

2 Porties
  • 180 g risottorijst (arborio of carnaroli)
  • 1 ui (middelgroot)
  • 40 g boter
  • 30 g geraspte pecorino
  • 20 cl barolo
  • 2 rode witloven
  • 50 cl kippenbouillon
  • zout
  • zwarte peper van de molen

Begin met koken

Bereidingstijd: 25 min.

  1. Verwarm de kippenbouillon en hou warm.
  2. Hak de ui fijn. Doe de helft van de boter in een pot en fruit de ui 5 minuten.
  3. Voeg de rijst toe en blijf roeren tot de rijst doorzichtig wordt.
  4. Giet de rode wijn en een beetje bouillon erbij. Zet het vuur lager en giet er een grote schep warme bouillon bij. Voeg de bouillon schep per schep toe en wacht telkens tot de vorige schep geabsorbeerd is. Roer regelmatig met een houten lepel. Snij het witloof in de lengte doormidden. Haal de kern eruit en snij in fijne reepjes. Doe de helft van het witloof in de risotto. Laat nog 18 minuten koken, tot de rijst romig wordt, maar hard vanbinnen blijft. Haal de pot van het vuur.
  5. Voeg de rest van de boter en de pecorino toe. Meng en kruid met peper en zout. Dek af en laat een vijftal minuten zwellen.
  6. Plaats een serveerring in het midden van het bord en vul deze met risotto, druk goed aan. Werk af met strookjes rood witloof. Neem de serveerring weg, geef nog een draai van de pepermolen en dien op.

Kooktip

Risotto koken:
Het is belangrijk om de bouillon op te warmen alvorens de risotto te koken en ook warm te houden tijdens de hele bereiding. Bouillon op kamertemperatuur toevoegen zou de kooktemperatuur van de risotto namelijk telkens verlagen en tot een papperig resultaat leiden.

Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Valentijnsdag
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Risotto met barolo