Recept zoekresultatenRisotto met aubergines en knapperige ham
Delhaize logo
  • Risotto met aubergines en knapperige hamB

Risotto met aubergines en knapperige ham

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Risotto met aubergines en knapperige hamB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 aubergines
  • zout en peper
  • 25 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 25 g boter
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 80 cl bouillon (water + 1 blokje)
  • 20 cl witte wijn
  • 300 g arboriorijst
  • 100 g Parmaham
  • 12 blaadjes basilicum

Begin met koken

Bereidingstijd: 35 min (+ rusttijd aubergines 30 min)

  1. Snij de aubergines ongeveer 30 min. vooraf in blokjes, doe er zout op en laat ze hun vocht verliezen in een vergiet.
  2. Fruit de fijngehakte ui op een zacht vuur in een stoofpan met 3 eetlepels olie. Giet er na 5 min. de rijst in en roer om totdat de korrels doorschijnend worden. Giet de witte wijn erbij en roer opnieuw om.
  3. Giet er gedurende 18 min. geleidelijk lepel per lepel de warme bouillon bij, naarmate hij door de rijst wordt geabsorbeerd.
  4. Verwarm ondertussen de oven voor op th. 6 - 180°C.
  5. Dep de aubergineblokjes droog met keukenpapier en bak ze op een flink vuur bruin in een grote bakpan met 5 eetlepels olijfolie.
  6. Leg de sneetjes ham op de met bakpapier beklede ovenplaat. Laat ze ongeveer 5 min. bakken (blijf erbij!), totdat ze knapperig zijn.
  7. Neem de risotto van het vuur; doe er de boter, de Parmezaanse kaas en de gehakte basilicum bij. Zet het deksel erop en laat 5 min. rusten. Meng en kruid af.
  8. Dien de risotto op in diepe borden, doe er de blokjes aubergine en de hamkrullen bij; eet onmiddellijk op.

Kooktip

Doe niet te veel zout bij je risotto: de aubergines en vooral de ham bevatten al genoeg zout!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 545; energie (kCal): 130; vetten (g): 6,9; verzadigde vetten (g): 1,7; koolhydraten (g): 11,9; suikers (g): 0,8; vezels (g): 1,1; eiwitten (g): 3,2; zout (g): 0,7. Energie (kcal/portie): 694,98
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Andere
Overig
Diner
Andere
Hoofdgerecht
  • Risotto met aubergines en knapperige hamB