Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart
Recept zoekresultatenRisotto met asperges en grijze garnalen
Delhaize logo
  • Risotto met asperges en grijze garnalenC

Risotto met asperges en grijze garnalen

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

€€€

Score

5 op 5
Hoofdgerecht
Risotto met asperges en grijze garnalenC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 200 g gepelde grijze garnalen
  • 1 bussel witte asperges
  • 1 ui
  • 1 sjalot
  • 100 g diepvrieserwten
  • 300 g arborio rijst
  • 50 g parmigiano
  • 1 gevogeltebouillon-blokje
  • 70 g boter
  • 2 takjes tijm
  • enkele plukjes kervel (optioneel)
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Grijze garnalen|Noordzee|Gekookt-Gepeld
    200 gr
    59,95 €/kg
    €11,99
  • Asperges | Hors d'oeuvre | Bokaal
    165 gr
    31,21 €/kg
    €5,15
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55
  • Gallo Per Risotti
    1 kg
    6,09 €/kg
    €6,09
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min. + 40 min. kooktijd

    1. Breek het harde uiteinde van de asperges en schil ze. Doe alle restjes in een steelpan met 20 g gesmolten boter. Fruit ze 2 min. op een hoog vuur, samen met de gehakte ui, het laurierblaadje en de tijm. Overgiet met 8 dl water, voeg het verkruimelde bouillonblokje toe, breng aan de kook en laat 20 min. sudderen. Mix fijn en filter door een puntzeef. Houd de soep warm.
    2. Fruit de gehakte sjalot 2 min. op een matig vuurtje in een stoofpan met 30 g gesmolten boter. Strooi er de rijst bij, meng 2 min. en overgiet met 2 pollepels soep. Voeg de asperges in kleine stukjes toe en laat ± 20 min. pruttelen, terwijl je beetje bij beetje soep toevoegt naarmate ze door de rijst geabsorbeerd wordt (vul indien nodig met een beetje warm water aan).
    3. Voeg de net ontdooide erwtjes toe, samen met 20 g boter en de geraspte parmigiano. Zet het deksel op de pan en laat 2 min. rusten. Breng verder op smaak. Serveer, bestrooi met de garnalen en werk eventueel af met plukjes kervel. Smakelijk!

    Tip: Houd een kleine rauwe asperge apart en snijd ze met een dunschiller in lange slierten voor een perfecte ‘final touch’!

    Nutritionele informatie

    Voor 100g van het bereide recept: Energie: 541 kCal • Koolhydraten: 68 g • Vetten: 19 g • Eiwitten: 23 g • Vezels: 5 g
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Belgisch
    Hoofdgerecht
    • Risotto met asperges en grijze garnalenC

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Grijze garnalen|Noordzee|Gekookt-Gepeld
    200 gr
    59,95 €/kg
    €11,99
  • Asperges | Hors d'oeuvre | Bokaal
    165 gr
    31,21 €/kg
    €5,15
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55
  • Gallo Per Risotti
    1 kg
    6,09 €/kg
    €6,09