Recept zoekresultatenRijstsalade met kruiden, spinaziepesto, rucola en mozzarella
Delhaize logo
  • Rijstsalade met kruiden, spinaziepesto, rucola en mozzarellaC

Rijstsalade met kruiden, spinaziepesto, rucola en mozzarella

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Salade
Rijstsalade met kruiden, spinaziepesto, rucola en mozzarellaC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 80 g jonge spinaziescheuten
  • 100 g rucola
  • 80 g pijnboompitten
  • 20 g gepelde pistachenoten
  • 250 g basmatirijst
  • 110 g parmigiano
  • 2 bollen mozzarella di bufala (2 x 125 g)
  • 1 dl olijfolie
  • 2 el olijfolie
  • 1 bussel basilicum
  • 1 bussel dille
  • 1 bussel koriander
  • peper en zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min.

  1. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking, met een snufje zout. Spoel hem grondig onder koud water en laat Uitlekken.
  2. Gril intussen de fijngestampte pistachenoten en ¼ van de pijnboompitten op een matig vuurtje in een antiaanbakpan, zonder toevoeging van vetstof.
  3. Doe de rest van de pijnboompitten in de beker van de mixer en mix ze fijn met het basilicum, 1 dl olijfolie en ⅓ van de spinazie. Giet in een grote kom en meng met 60 g geraspte parmigiano. Breng verder op smaak.
  4. Hak de dille, de koriander, ⅓ van de spinazie en ⅓ van de rucola. Voeg ze toe aan de rijst. Meng alles goed met de gegrilde pistachenoten en pijnboompitten, de rest van de parmigiano in schilfers en peper.
  5. Meng de rest van de rucola en van de spinazie met 1 el olie. Snijd de mozzarellabollen in 4 en besprenkel ze met 1 el olie.
  6. Dien koel op of bewaar in luchtdichte potten. Doe ze in de koelkast en/of vervoer ze in een koeltas.

Tip: Ben je van plan om ook rijstwafels te bakken? Kook dan ineens 500 g rijst (bewaar de helft in de koelkast, als je de wafels de volgende dag wilt bakken).

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Hoofdgerecht
Salade
  • Rijstsalade met kruiden, spinaziepesto, rucola en mozzarellaC