Delhaize logo
  • RijstpapC

Rijstpap

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

4 op 5
Gluten vrij
Overig
Dessert
RijstpapC

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 160 g dessertrijst
  • 1 l volle melk
  • 2,5 dl room
  • saffraandraadjes
  • 1 vanillestokje

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Verse melk | Volle | Bio
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    1 l
    1,85 €/l
    €1,85
    F2008080500165900000
  • F2015060200141200000
  • Kruiden | Saffraan | Poeder
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    0,5 gr
    16100,00 €/kg
    €8,05
    S2011091908000160000
  • Vanille | 1 stokje
    3 gr
    2163,33 €/kg
    €6,49
    S2017082304174280000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 5 min + 30 min gaartijd

    1. Laat de melk met het vanillemerg en het uitgeschraapt vanillestokje in een kookpot koken. Voeg de rijst en de saffraandraadjes toe.
    2. Laat 30 min koken en voeg op het einde de room toe.

    Kooktip

    Breng op smaak met saffraan of vervang eens door kaneel of stukjes steranijs ... Mmm!

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 537; energie (kCal): 129; vetten (g): 9,7; verzadigde vetten (g): 5,9; koolhydraten (g): 7,5; suikers (g): 3,8; vezels (g): 0,4; eiwitten (g): 3,1; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 304,18
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Andere wereldkeuken
    Gluten vrij
    Overig
    Overig
    Alle seizoenen
    Dessert
    • RijstpapC

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Verse melk | Volle | Bio
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    1 l
    1,85 €/l
    €1,85
    F2008080500165900000
  • F2015060200141200000
  • Kruiden | Saffraan | Poeder
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    0,5 gr
    16100,00 €/kg
    €8,05
    S2011091908000160000
  • Vanille | 1 stokje
    3 gr
    2163,33 €/kg
    €6,49
    S2017082304174280000