Recept zoekresultatenRijstpap op z’n Venetiaans
Delhaize logo
  • Rijstpap op z’n Venetiaans
    C
Rijstpap op z’n VenetiaansC

Rijstpap op z’n Venetiaans

Gemiddeld
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 120 g dessertrijst
  • 1 snuifje muskaatnoot
  • 1 zout
  • 75 cl volle melk
  • 50 g griessuiker
  • 1 stokje kaneel
  • 80 g rozijnen
  • 1 sinaasappel
  • 1 peul vanille
  • 20 cl verse room
  • 120 g dessertrijst
  • 1 snuifje muskaatnoot
  • 1 zout
  • 75 cl volle melk
  • 50 g griessuiker
  • 1 stokje kaneel
  • 80 g rozijnen
  • 1 sinaasappel
  • 1 peul vanille
  • 20 cl verse room

Begin met koken

1
Laat de rozijnen in de Marsala weken.
2
Giet de melk in een stoofpot met dikke bodem, samen met de room, het gespleten en geschraapte vanillestokje, de kaneel, de nootmuskaat, het zout en de fijngeraspte sinaasappelschil (alles of een deel, naar eigen smaak). Breng aan de kook, giet er de rijst in, meng, zet een deksel op de pot en laat 40 min. op heel zacht vuur sudderen, roer af en toe.
3
Neem de pan van het vuur, voeg de suiker en de uitgelekte rozijnen toe. Meng, dek af en laat, af en toe roerend, afkoelen. Wees gerust: het teveel aan melk wordt tijdens het afkoelen geabsorbeerd.
4
Serveer lauw of koud, bestrooid met wat cacaopoeder.
1
Laat de rozijnen in de Marsala weken.
2
Giet de melk in een stoofpot met dikke bodem, samen met de room, het gespleten en geschraapte vanillestokje, de kaneel, de nootmuskaat, het zout en de fijngeraspte sinaasappelschil (alles of een deel, naar eigen smaak). Breng aan de kook, giet er de rijst in, meng, zet een deksel op de pot en laat 40 min. op heel zacht vuur sudderen, roer af en toe.
3
Neem de pan van het vuur, voeg de suiker en de uitgelekte rozijnen toe. Meng, dek af en laat, af en toe roerend, afkoelen. Wees gerust: het teveel aan melk wordt tijdens het afkoelen geabsorbeerd.
4
Serveer lauw of koud, bestrooid met wat cacaopoeder.
Nutritionele informatie
C
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 677; energie (kCal): 162; vetten (g): 7,8; verzadigde vetten (g): 4,7; koolhydraten (g): 18,5; suikers (g): 11,8; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 2,9; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 570,4
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 677; energie (kCal): 162; vetten (g): 7,8; verzadigde vetten (g): 4,7; koolhydraten (g): 18,5; suikers (g): 11,8; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 2,9; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 570,4
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Italiaans
Vegetarisch
Kids,Romantisch diner
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Rijst | Dessert | Bereiding

Bosto

Rijst | Dessert | Bereiding

500 gr

€2,79

Kruiden | Nootmuskaat | Gemalen

365

Kruiden | Nootmuskaat | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,19

Melk | Verse | Volle | Bio

Delhaize

Melk | Verse | Volle | Bio

1 l

Bio

€2,05

Suiker | Vervanger

Zusto

Suiker | Vervanger

300 gr

€4,29

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Gedroogde rozijnen

Vahiné

Gedroogde rozijnen

125 gr

€2,45

Eetsinaas | 4ST

Delhaize

Eetsinaas | 4ST

1 kg

€2,89

Aroma | Vanille

Vahiné

Aroma | Vanille

20 cl

€3,99

Room  35%

Delhaize

Room 35%

20 cl

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,91

Reeds in je keuken

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€22,45