Recept zoekresultatenRijstpap op z’n Venetiaans
Delhaize logo
  • Rijstpap op z’n VenetiaansC

Rijstpap op z’n Venetiaans

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Kerst,Communie,Vaderdag
Dessert
Rijstpap op z’n VenetiaansC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 120 g dessertrijst
  • 1 snuifje muskaatnoot
  • 1 snuifje zout
  • 75 cl volle melk
  • 50 g griessuiker
  • 1 kaneelstokje
  • 80 g rozijnen
  • 1 sinaasappel
  • 1 gousse vanillepeul
  • 20 cl verse room

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Rijstvlokken
    250 gr
    6,20 €/kg
    €1,55
  • Muskaatnoot | Gebroken | Molen
    50 gr
    57,00 €/kg
    €2,85
  • Verse melk | Volle | Bio
    1 l
    1,69 €/l
    €1,69
  • Suiker | Fijn | Kristal
    1 kg
    0,59 €/kg
    €0,59
  • Begin met koken

    1. Laat de rozijnen in de Marsala weken.
    2. Giet de melk in een stoofpot met dikke bodem, samen met de room, het gespleten en geschraapte vanillestokje, de kaneel, de nootmuskaat, het zout en de fijngeraspte sinaasappelschil (alles of een deel, naar eigen smaak). Breng aan de kook, giet er de rijst in, meng, zet een deksel op de pot en laat 40 min. op heel zacht vuur sudderen, roer af en toe.
    3. Neem de pan van het vuur, voeg de suiker en de uitgelekte rozijnen toe. Meng, dek af en laat, af en toe roerend, afkoelen. Wees gerust: het teveel aan melk wordt tijdens het afkoelen geabsorbeerd.
    4. Serveer lauw of koud, bestrooid met wat cacaopoeder.

    Kooktip

    De dessertrijst vind je niet in de rijstafdeling, maar bij de ingrediënten voor dessert, pudding, enz.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 677; energie (kCal): 162; vetten (g): 7,8; verzadigde vetten (g): 4,7; koolhydraten (g): 18,5; suikers (g): 11,8; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 2,9; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 570,4
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Italiaans
    Andere
    Kerst,Communie,Vaderdag
    Overig
    Alle seizoenen
    Dessert
    • Rijstpap op z’n VenetiaansC

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Rijstvlokken
    250 gr
    6,20 €/kg
    €1,55
  • Muskaatnoot | Gebroken | Molen
    50 gr
    57,00 €/kg
    €2,85
  • Verse melk | Volle | Bio
    1 l
    1,69 €/l
    €1,69
  • Suiker | Fijn | Kristal
    1 kg
    0,59 €/kg
    €0,59