Rijstpap op grootmoeders wijze, abrikozencompote met rozemarijn en limoen en pralineschilfers
door Audrey Lenoir
Moeilijkheid
GemiddeldDuur
> 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldAndere
Overig
Dessert
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 300 g abrikozen
- 70 g suiker
- 1,5 vanillestokjes
- 1 tak rozemarijn
- 8 eieren
- 1 snuifje zout
- 90 g speciale rijst voor rijsttaart
- 50 g boter
- 1/2 l melk
- 1 limoen bio
- bio-pralines "La route des origines" de Belvas
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
Dit product is niet meer beschikbaar
F2004052400329110000
S2016062803657510000
F2021022500077600000
F1993101900107900000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 1 uur
- Laat in een kookpot (die een deksel heeft voor de rest van het recept) de melk koken met het opengesneden en geraspt vanillestokje en de boter.
- Voeg de rijst toe. Doe het deksel op de pot en zet in de oven (± 15 min. op 200°C). Roer enkele keren tijdens de bereiding.
- Haal uit de oven en voeg een snuifje zout en de suiker toe.
- Voeg de eierdooiers toe wanneer de rijst 80 graden warm is. Laat afkoelen. Voeg opgeklopte room toe als de rijstpap te dik is (om tot de gewenste textuur te komen).
- Verwijder de pitten van de abrikozen en snijd ze in vieren.
- Doe de abrikozen, de suiker en het vanillestokje dat je hebt gesplitst en opengesneden aan de binnenkant in een sauteerpan.
- Voeg de limoenschil en het sap tijdens het koken. Laat gedurende 30 minuten moes worden.
- Voeg op het einde een takje rozemarijn toe om te laten trekken. Hou apart.
- Doe de rijstpap in een kom, met de abrikozencompote er bovenop en eindig met pralineschilfers.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Overig
Alle seizoenen
Dessert
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
Dit product is niet meer beschikbaar
F2004052400329110000
S2016062803657510000
F2021022500077600000
F1993101900107900000
Laad nog 4 producten