Recept zoekresultatenRijstpap met sojamelk en kruidensiroop
Delhaize logo
  • Rijstpap met sojamelk en kruidensiroopC

Rijstpap met sojamelk en kruidensiroop

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Lactose vrij
Overig
Dessert
Rijstpap met sojamelk en kruidensiroopC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 125 g Dessert Rice
  • 4 eieren
  • 3 kaneelstokjes
  • 3/4 l sojamelk
  • 3 steranijs
  • 50 g suiker
  • 1/2 l water
  • 1 snuifje zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 45 min.

  1. Breng de melk aan de kook, voeg het zout toe en de rijst. Laat gedurende 40 min. op een zacht vuurtje koken.
  2. Laat het water gedurende 15 min. koken met de suiker, de kaneel en de steranijs. Zeef de verkregen siroop en laat hem indikken.
  3. Kook de eieren tot ze zachtgekookt zijn. Koel ze af onder stromend water. Pel ze en verwijder het eiwit.
  4. Dien de lauwe rijstpap op met de siroop en een eidooier.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 550; energie (kCal): 132; vetten (g): 8,9; verzadigde vetten (g): 7,2; koolhydraten (g): 10; suikers (g): 3,6; vezels (g): 0,5; eiwitten (g): 2,8; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 606,14
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Lactose vrij
Overig
Overig
Alle seizoenen
Dessert
  • Rijstpap met sojamelk en kruidensiroopC