Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kruiden & Zeezout Crackers" van het merk Sigdal niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenRijstkroketten met twee soorten kaas
Delhaize logo
  • Rijstkroketten met twee soorten kaas

Rijstkroketten met twee soorten kaas

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Overig
Lunch
Rijstkroketten met twee soorten kaas

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1/2 ui
  • peper
  • 50 g paneermeel
  • 1 bordje bloem
  • 2 eetlepels basilicum, fijngehakt
  • 8 bolletjes mini mozzarella
  • 2 eieren
  • 30 g geraspte parmezaan
  • 2/3 vetarme bouillonblokjes van gevogelte
  • 140 g arborio rijst
  • 40 dl water
  • 2 eetlepels olijfolie of boter
  • olie (om in te frituren)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Droge uien | Verpakt
    2 kg
    0,60 €/kg
    €1,19
  • Bakmeel | Zelfrijzend
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Mozzarella | Mini-bolletjes
    150 gr
    13,00 €/kg
    €1,95
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min. (+ koeling) + 20 min. kooktijd + 4 min. per bakbeurt

    1. Doe de olie in een stoofpotje en bak er de fijngesnipperde ui in op zacht vuur gedurende 5 min. Strooi er vervolgens de rijst bij, meng 1 min., doe er dan het water en het verkruimelde stukje bouillonblokje bij. Breng aan de kook, dek af en laat 20 min. sudderen op heel zacht vuur.
    2. Neem van het vuur, voeg de parmezaan toe, meng en laat afkoelen. Voeg 1 ei toe, meng goed, breng op smaak met peper en zout en zet enkele uren in de koelkast (een nacht is nog beter).
    3. Verdeel het rijstmengsel in 8. Neem telkens één portie in de handpalm en druk de rijst plat. Leg er een in basilicum gerold mozzarellabolletje in en sluit met de rijst. Vorm zo 8 rijstballetjes.
    4. Rol ze door de bloem, dan door één met peper en zout losgeklopt ei en ten slotte door het paneermeel. Dek af met vershoudfolie en zet 2 uur in de koelkast.
    5. Verwarm de frituurolie tot 180°C en bak er de rijstballetjes goudbruin in. Laat uitlekken op keukenpapier.
    6. Serveer meteen als voorgerecht met een salade.

    Kooktip

    Dit recept is de perfecte manier om een restje risotto te verwerken: je hebt 500 g nodig, waaraan je 1 ei en parmezaan toevoegt (als die ingrediënten er nog niet in zitten).

    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Italiaans
    Andere
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Lunch
    • Rijstkroketten met twee soorten kaas

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Droge uien | Verpakt
    2 kg
    0,60 €/kg
    €1,19
  • Bakmeel | Zelfrijzend
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Mozzarella | Mini-bolletjes
    150 gr
    13,00 €/kg
    €1,95