• Iedere donderdag nieuwe promoties
  • Jouw boodschappen, altijd en overal
  • Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
  • Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
  • Gepersonaliseerde voordelen met je Plus-kaart
  • Mijn snelshopping
  • Mijn lijsten  
Terug

Makkelijk
Goedkoop
Meer dan 30 min.

Bedankt voor je beoordeling

An error occurred[NL]

Je hebt dit product al beoordeeld

  • Gang: Hoofdgerecht
  • Keuken: Overig
  • Dieet: Andere
  • Maaltijd: Diner
  • Gelegenheid: Kinderen
  • Seizoen: Zomer

Ingrediënten

- 4 Porties +
  • gehakt basilicum
  • peper
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 250 g losse langkorrelrijst met normale kooktijd
  • 1 kruidentuiltje
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 400 g gepelde tomaten in blokjes
  • geraspte gruyère of parmezaan om erbij te serveren
  • 600 g gekruid varkens- en kalfsgehakt
  • 1 ui
Rijst met balletjes en tomaten
Bereiding

Bereidingstijd: 35 min.

  1. Verwarm de oven voor op th. 6 (180°C). Rol kleine balletjes van het gehakt en leg ze op de met bakpapier beklede ovenplaat. Bak ze 10 min. in de oven.
  2. Doe de olie in een stoofpot en fruit de gehakte ui 2 min. op zacht vuur. Doe er de rijst bij, roer 1 min., voeg dan de tomaten toe, het verkruimelde bouillonblokje, het kruidentuiltje en 60 cl water. Breng aan de kook, zet een deksel op de pot en laat 10 min. op heel zacht vuur sudderen.
  3. Doe de balletjes in de tomatensaus en laat alles nog 10 min. sudderen. Bestrooi met het gehakte basilicum en serveer meteen met geraspte kaas.

Soortgelijke recepten

Toevoegen aan de lijst
U lijkt nog geen boodschappenlijst te hebben. Klik op de knop onderaan om een nieuwe lijst aan te maken.
Dit product werd al toegevoegd aan deze lijst.
Het product is toegevoegd aan de lijst