Recept zoekresultatenRigatoni met broccoli en ansjovis
Delhaize logo
  • Rigatoni met broccoli en ansjovisB

Rigatoni met broccoli en ansjovis

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Andere
Overig
Pasta
Rigatoni met broccoli en ansjovisB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 eetlepels rozijnen
  • 500 g broccoli
  • 400 g rigatoni
  • 2 knoflooktenen
  • 100 g ansjovisfilets (in blik op olie)
  • 4 eetlepels pijnboompitten
  • 8 eetlepels olijfolie

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Sultanarozijnen | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2015032500321870000
  • Broccoli
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    400 gr
    2,98 €/kg
    €1,19
    F2013100800316100000
  • Pasta | Rigatoni
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    2,38 €/kg
    €1,19
    S2013041700151360000
  • Ansjovis | Reepjes | Olijfolie
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    30 gr
    36,33 €/kg
    €1,09
    S2020091700463890000
  • Begin met koken

    1. Laat de rozijnen weken in een kommetje met heet water.
    2. Breng licht gezouten water in een grote kookpot aan de kook.
    3. Maak ondertussen de broccoliroosjes los. Snij de stengels in kleine blokjes en splits de roosjes op in kleinere stukken. Hou apart.
    4. Strooi de rigatoni in het kokende water en voeg 4 min. voor het einde van de kooktijd, de broccoli toe. Giet dan alles af.
    5. Verwarm de olie in een diepe pan of wok en bak daarin de pijnboompitten, de geperste knoflooktenen, evenals de uitgelekte en gehakte ansjovisfilets. Voeg na 2 min. de rozijnen toe, de rigatoni en de broccoli, laat alles 1 min. bakken op vrij hoog vuur. Breng op smaak (! voor het zout van de ansjovis).
    6. Serveer meteen met geraspte parmezaan en groene Tabasco.

    Kooktip

    Gooi de stronk van de broccoli niet weg, schil 'm en gebruik 'm in een soep.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 797; energie (kCal): 190; vetten (g): 8,8; verzadigde vetten (g): 1,1; koolhydraten (g): 20,7; suikers (g): 3,1; vezels (g): 1,5; eiwitten (g): 6,3; zout (g): 0,9. Energie (kcal/portie): 761,9
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Andere wereldkeuken
    Andere
    Overig
    Diner
    Herfst
    Pasta
    • Rigatoni met broccoli en ansjovisB

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Sultanarozijnen | Bio
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2015032500321870000
  • Broccoli
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    400 gr
    2,98 €/kg
    €1,19
    F2013100800316100000
  • Pasta | Rigatoni
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    2,38 €/kg
    €1,19
    S2013041700151360000
  • Ansjovis | Reepjes | Olijfolie
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    30 gr
    36,33 €/kg
    €1,09
    S2020091700463890000