Recept zoekresultatenRendier met pijnboompitten, galetten en parmezaan
Delhaize logo
  • Rendier met pijnboompitten, galetten en parmezaan

Rendier met pijnboompitten, galetten en parmezaan

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Rendier met pijnboompitten, galetten en parmezaan

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 el cognac
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 eetlepels tijm
  • 1 snede kruidenkoek
  • 2,5 dl rode wijn
  • 600 g rendiersteak
  • 4 eetlepels pijnboompitten, lichtjes geroosterd
  • 1 dl plantaardige bouillon
  • peper, zout
  • peper
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 el Worcestersaus
  • Galetten van parmezaan pijnboompitten en pistaches (zie recepten hieronder)

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Cognac | VS | 40% ALC.
    70 cl
    31,70 €/l
    €22,19
  • Gesneden ajuinen
    600 gr
    2,08 €/kg
    €1,25
  • Verse | Tijm
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
  • Vino rosso
    75 cl
    3,99 €/l
    €2,99
  • Begin met koken

    1. Marinade: meng in een kom de wijn, de olijfolie, peper, tijm en ui. Leg het wild in de marinade. Zet 1 uur in de koelkast.
    2. Neem het vlees uit de marinade. Zet opzij.
    3. Giet het vocht van de marinade en de bouillon in een steelpan. Doe de verkruimelde kruidenkoek erbij. Breng 5 minuten aan de kook, laat vervolgens sudderen om in te koken tot 2/3. Dit duurt 5 tot 10 minuten. De saus wordt ingekookt tot 6 eetlepels, net genoeg om er de steaks mee te napperen.
    4. Verhit de olijfolie in een bakpan met dikke bodem. Doe zout en peper op de steaks. Laat ze 5 minuten bakken aan elke zijde. Giet de cognac in de pan. Flambeer.
    5. Wikkel het vlees in aluminiumfolie. Laat 10 minuten rusten.
    6. Werk de saus af: giet de ingedikte saus in de pan. Schraap de bakbodem goed los. Doe de Worcestershiresaus erbij. Doe er zout en peper op. Meng goed.
    7. Verdeel de steaks over de borden. Overgiet met saus. Bestrooi met pijnboompitten.

    Kooktip

    • Uitstekend met: Gestoomde schorseneren en spruitjes. Versier met galetten van parmezaan met pijnboompitten en pistaches.
    • Als u een zoetzure saus verkiest, vervang de Worcestershiresaus dan door 1 eetlepel rodebessengelei.
    • Doe bij een ingekookte saus altijd pas op het einde zout, zodat ze niet te zout is. Kruidkoek lost op in de saus en maakt ze dikker.
    • De "plus" op voedingsgebied: Dit feestelijke recept blijft heel correct op het gebied van totale vetten en verzadigde vetzuren, onder meer dankzij het vrij magere rendiervlees en de niet te vette saus (de alcohol verdampt volledig tijdens het inkoken).
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Overig
    Andere
    Overig
    Diner
    Herfst,Winter
    Hoofdgerecht
    • Rendier met pijnboompitten, galetten en parmezaan

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Cognac | VS | 40% ALC.
    70 cl
    31,70 €/l
    €22,19
  • Gesneden ajuinen
    600 gr
    2,08 €/kg
    €1,25
  • Verse | Tijm
    20 gr
    82,50 €/kg
    €1,65
  • Vino rosso
    75 cl
    3,99 €/l
    €2,99