Red velvet met rode biet
Moeilijkheid
GemiddeldDuur
< 30 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldVegetarisch
Overig
Dessert

Ingrediënten voor 16 Porties
- 200 g rode bieten
- 200 g poedersuiker
- 250 g verse kaas
- 5 cl rodebietensap bio
- 1 snuifje zout
- 1 dl olijfolie
- 1 eetlepel boter
- 250 g bruine suiker
- 20 g bakpoeder
- 2 eetlepels cacaopoeder
- 40 g hazelnoten
- 250 g bloem
- 1 citroen (sap en zeste)
- 5 cm gember
- 2 eieren
- 50 g zachte boter
Begin met koken
Bereidingstijd: 15 min + 20 min baktijd
- Verwarm de oven voor op 180°C. Schil en rasp de bieten. Hak de hazelnoten grof. Schil, rasp en pers de gember voor het sap.
- Maak de crème: klop met een garde de boter met de verse kaas op en voeg beetje bij beetje de poedersuiker en het rodebietensap toe. Zet weg in de koelkast.
- Maak het deeg voor de muffins: klop met een garde de eieren met de bruine suiker op. Voeg de bloem toe, het bakpoeder, het cacaopoeder, de olijfolie, de hazelnootjes, de geraspte rode bieten, het gember- en citroensap, de zeste en een snufje zout. Klop tot een homogeen mengsel.
- Smeer de muffinvormen met boter in. Vul de muffinvormen halfvol met het deeg en bak ± 20 min in de oven. Als een mes er droog uitkomt, zijn de muffins gaar. Laat ze helemaal afkoelen op een rooster.
- Garneer de muffins ten slotte met de crème en houd ze koel tot het opdienen.
Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Vegetarisch
Overig
Overig
Alle seizoenen
Dessert