Recept zoekresultatenRavioli van rapen met ricotta en sauce vierge
Delhaize logo
  • Ravioli van rapen met ricotta en sauce vierge
    B

Ravioli van rapen met ricotta en sauce vierge

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

5 op 5
Vegetarisch
Hapjes
Ravioli van rapen met ricotta en sauce viergeB

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 heel grote rapen
  • 1 biocitroen
  • 250 g ricotta
  • Espelettepeper
  • zout
  • 100 g ‘halfgedroogde en gemarineerde tomatenschijfjes in basilicum’ Sud’n’Sol (1 schaaltje) (voor de sauce vierge)
  • 60 g babykappertjes (uitgelekt gewicht) (voor de sauce vierge)
  • 1,5 dl slaolie (voor de sauce vierge)
  • 1/2 bussel bladpeterselie (voor de sauce vierge)

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Ricotta | Classico

Delhaize

Ricotta | Classico

250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,99

Kruiden | Espelettepeper

Market Fresh

Kruiden | Espelettepeper

40 gr

€8,99

Tomaten | Blokjes | Naturel

Heinz

Tomaten | Blokjes | Naturel

390 gr

€1,89

Kappertjes | Surfines

Delhaize

Kappertjes | Surfines

60 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,89

Slaolie | Omega 3 | 10x8ml

Becel

Slaolie | Omega 3 | 10x8ml

50 cl

€3,99

Kruiden | Peterselie

Santa Maria

Kruiden | Peterselie

8 gr

€2,95

Reeds in je keuken

Kruiden | Zout | Berg | Molen

Santa Maria

Kruiden | Zout | Berg | Molen

140 gr

€5,55

Totaal:
€20,39

Begin met koken

Bereidingstijd: 20 min.

  1. Snijd de ongeschilde rapen met de mandoline in ultrafijne plakjes. Dompel ze 2 min in een kookpot kokend gezouten water. Giet ze af en dompel ze in koud water.
  2. Meng de ricotta met geraspte citroenzeste (naar eigen smaak), Espelettepeper en zout. Schik de uitgelekte raapplakjes op de borden, schep er een toefje ricotta op en plooi ze in 2.
  3. Maak de saus: hak de tomatenschijfjes en de bladpeterselie. Meng ze met de kappertjes, de slaolie en de olie uit het schaaltje tomaten.
  4. Overgiet de ravioli met de saus en serveer.

Tip: Breng wat natuurlijke pit in je saus en vervang de helft van de peterselie door rucola. Gebruik in elk geval geen extra zout: de tomaten en de kappertjes zijn op zich al genoeg gezouten.

Nutritionele informatie

Per portie: Energie: 522 kcal - Vetten: 49 g - Koolhydraten: 10 g - Vezels: 6 g - Eiwitten: 10 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieB
Per portie: Energie: 522 kcal - Vetten: 49 g - Koolhydraten: 10 g - Vezels: 6 g - Eiwitten: 10 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Italiaans
Vegetarisch
Aperitief
Hapjes
  • Ravioli van rapen met ricotta en sauce vierge
    B

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Ricotta | Classico

Delhaize

Ricotta | Classico

250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,99

Kruiden | Espelettepeper

Market Fresh

Kruiden | Espelettepeper

40 gr

€8,99

Tomaten | Blokjes | Naturel

Heinz

Tomaten | Blokjes | Naturel

390 gr

€1,89

Kappertjes | Surfines

Delhaize

Kappertjes | Surfines

60 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,89

Slaolie | Omega 3 | 10x8ml

Becel

Slaolie | Omega 3 | 10x8ml

50 cl

€3,99

Kruiden | Peterselie

Santa Maria

Kruiden | Peterselie

8 gr

€2,95

Reeds in je keuken

Kruiden | Zout | Berg | Molen

Santa Maria

Kruiden | Zout | Berg | Molen

140 gr

€5,55

Totaal:
€20,39