Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

Belangrijk berichtProductterugroepingen - Delhaize vraagt haar klanten om de "Kikkerbillen 13/20, 450g" niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenRavioli met witte pens en geroosterde pompoenpitten
Delhaize logo
  • 00:00
    -05:32
  • Ravioli met witte pens en geroosterde pompoenpitten

Ravioli met witte pens en geroosterde pompoenpitten

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

> 30 min.

Budget

Score

4 op 5
Andere
Overig
Pasta
Ravioli met witte pens en geroosterde pompoenpitten

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 ambachtelijke witte pensen met fijne kruiden
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 4 takjes verse salie
  • 100 g boter
  • 8 eetlepels pompoenpitten
  • 8 walnootpitten
  • 4 eieren
  • bloem voor het werkblad
  • 390 g hardetarwegriesmeel De Cecco
  • Zwarte peper
  • 1/2 koffielepel zout
  • 4 eetlepels koud water

Begin met koken

Bereidingstijd: 40 min.

  1. Strooi het griesmeel over het bebloemde werkblad, maak een putje in het midden en doe er de eieren, de olijfolie, de eetlepels koud water en het zout in. Meng met de vingertoppen en kneed tot er een soepel deeg ontstaat (voeg zo nodig nog wat water toe). Rol het deeg samen tot een bol alvorens het in vershoudfolie te wikkelen en het 30 min. te laten rusten.
  2. Haal het vel van de pensen. Snijd ze in stukjes en doe ze samen met de walnootpitten in een mengkom. Peper en mix tot er een homogeen mengsel ontstaat.
  3. Verdeel de deegbol in 4. Rol het eerste stuk uit met behulp van een deegrol of een deegmachine. Snijd 4 rondjes per portie met een stans (7 tot 8 cm diameter). Leg 1 koffielepel van het mengsel in het midden van de helft van de rondjes. Bevochtig de randen met koud water. Leg de andere acht rondjes erop en maak ze voorzichtig dicht met de tanden van een vork. Leg de ravioli op een licht bebloemde plank. Werk zo alle ingrediënten op.
  4. Laat de ravioli 5 min. koken in gezouten water. Doe de boter, de fijngehakte salie en de pompoenpitten in een grote pan. Zout en peper. Verwarm op een zacht vuurtje. Schep de uitgelekte ravioli met een schuimspaan erbij. Bak 2 min. al roerend op. Serveer onmiddellijk.

Kooktip

Vergeet de geraspte parmezaan niet voor bij de ravioli.

Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Andere
Overig
Diner
Winter
Pasta
  • 00:00
    -05:32
  • Ravioli met witte pens en geroosterde pompoenpitten