Iedere donderdag nieuwe promoties
Thuislevering vanaf €5,95
Gratis ophalen in de winkel vanaf €150
Bezorgd tot aan je voordeur van 7u tot 21u
Gepersonaliseerde voordelen met je SuperPlus-kaart

NIEUW NIEUW NIEUWOns nieuw exclusief abonnement is er! Delhaize delivery +, dat is onbeperkt je boodschappen thuis leveren vanaf € 10 per maand.Lees meer

Recept zoekresultatenRauwkostsalade met garnalen en geitenkaassaus
Delhaize logo
  • Rauwkostsalade met garnalen en geitenkaassausA

Rauwkostsalade met garnalen en geitenkaassaus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Gluten vrij
Voorgerecht
Rauwkostsalade met garnalen en geitenkaassausA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 200 g roze garnalen bio
  • 1/4 rode kool
  • 2 avocado's
  • 1/2 komkommer
  • 250 g kerstomaten
  • 1/2 granaatappel
  • 15 g purpere radijsscheuten
  • 15 g preischeuten
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 koffielepel olijfolie
  • peper en zout
  • 1/2 spitskool
  • 4 el geroosterde zaadjes (gamma Super Food)
  • 125 g verse geitenkaas Le Larry
  • 2 dl water

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min.

  1. Los de geitenkaas op met het water. Voeg de olijfolie en het citroensap toe. Breng verder op smaak.
  2. Snijd de kerstomaten in 2 en de avocado’s in 4. Haal de pitjes uit de granaatappel. Snipper de 2 kolen met de mandoline fijn. Snijd de komkommer met een schilmesje in lange plakjes.
  3. Verdeel het geheel over de borden, voeg de 2 soorten scheuten toe en bestrooi met zaadjes. Besprenkel met geitenkaassaus en serveer.

Kooktip

Klop bijv. met een houten lepel op de bolle kant van de halve granaatappel, boven een grote kom, om er de pitjes gemakkelijk uit te halen.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 396; energie (kCal): 95; vetten (g): 6,7; verzadigde vetten (g): 1,8; koolhydraten (g): 3,3; suikers (g): 2,1; vezels (g): 2; eiwitten (g): 4,5; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 448,3
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Gluten vrij
Winter
Voorgerecht
  • Rauwkostsalade met garnalen en geitenkaassausA