Recept zoekresultatenRauw kalfsvlees
Delhaize logo
  • Rauw kalfsvleesA

Rauw kalfsvlees

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Overig
Hoofdgerecht
Rauw kalfsvleesA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 500 g kalfsmedaillon
  • 2 eetlepels sjalot, fijngehakt
  • 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 2 augurken, brunoise gesneden
  • 4 eidooiers in een eierdopje
  • peper en zout

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min

  1. Snijd het vlees met de hand fijn met behulp van een vlijmscherp mes en rangschik het mooi over 4 borden.
  2. Leg op elk bord voorzichtig een eigeel op het vlees.
  3. Bestrooi met de rest van de ingrediënten en werk af met peper en zout.

Kooktip


Rauw versnijden

  • De beste tartaar snijd je met de hand en een vlijmscherp mes. Je vlees behoudt zo z’n natuurlijke structuur en wordt niet 'papperig' (wat wel het geval is als je je cutter of gehaktmolen bovenhaalt). Ook belangrijk: werk met een proper mes, een propere plank en haal je vlees net voor het versnijden uit de koelkast en serveer meteen. Hygiëne boven alles als je met rauwe producten werkt!
  • Wees spaarzaam met smaakmakers, zodat je ten volle kunt genieten van de pure vleessmaak. Enkel voor fijnproevers!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 463; energie (kCal): 110; vetten (g): 3,3; verzadigde vetten (g): 1; koolhydraten (g): 1,1; suikers (g): 0,2; vezels (g): ; eiwitten (g): 18,5; zout (g): 0,4. Energie (kcal/portie): 182,82
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Gluten vrij
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Rauw kalfsvleesA