Ramen-noedelsoep met eend, groene asperges en ei
Moeilijkheid
MakkelijkDuur
30-60 min.Budget
€Score
Nog niet beoordeeldOverig
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept

Ingrediënten voor 4 Porties
- 24 sneetjes gerookte eend
- 8 groene asperges
- 8 lente-uitjes
- 4 eieren
- 2 zakjes misosoep Saitaku
- 5 eetlepels tamari
- 1,5 l water
- 5 eetlepels mirin
- 400 g droge sobanoedels
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2009090200596610000
F1995061200317600000
F1987042300314800000
F1993101900107900000
Laad nog 4 producten
Begin met koken
Bereidingstijd: 30 min. + 4u rusttijd
- Kook de eieren gaar gedurende 7,5 minuten en laat afkoelen onder koud stromend water. Pel ze. Meng de tamari en de mirin en leg er de eieren in. Giet er water bij tot ze net onder staan en laat zo 4 uur marineren in de koelkast.
- Meng de misosoep met het water en breng aan de kook.
- Snijd het uiteinde van de asperges en gaar ze kort in een pannetje met water. Giet af en laat schrikken in ijswater, zodat ze hun mooie groene kleur behouden. Snijd overlangs doormidden en dan nog eens in de helft. Snipper de lenteuitjes. Haal de eieren uit de marinade en snijd ze doormidden.
- Kook de sobanoedels gaar, giet af en verdeel over grote kommen. Verdeel er de asperges, gerookte eend, misosoep, eieren en lente-uitjes over en serveer meteen.
Nutritionele informatie
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Aziatisch
Overig
Overig
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
Winkelen voor dit recept
Noodzakelijke ingrediënten
F2009090200596610000
F1995061200317600000
F1987042300314800000
F1993101900107900000
Laad nog 4 producten