Recept zoekresultatenRagout van varkenswangetjes met manzanilla en dikke groene olijven
Delhaize logo
  • Ragout van varkenswangetjes met manzanilla en dikke groene olijven

Ragout van varkenswangetjes met manzanilla en dikke groene olijven

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Andere
Overig
Hoofdgerecht
Ragout van varkenswangetjes met manzanilla en dikke groene olijven

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 2 sjalotten
  • 300 g tomaten in blik
  • 30 cl kalfsfond
  • vastkokende aardappelen om te serveren
  • zout
  • peper
  • 200 g dikke groene olijven met pit
  • 1 snuifje saffraandraden
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 koffielepel zoete gerookte paprika
  • 1 takje verse tijm
  • 30 cl manzanilla
  • 700 g varkenswangen
  • 2 soeplepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 soeplepel xeresazijn

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Azijn | Xérès
    25 cl
    8,76 €/l
    €2,19
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55
  • Tomatenconcentraat | Dubbel
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Fond | Kalf
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min. + 2 u. 10 min. kooktijd

    1. Verwarm de oven voor op 160ºC.
    2. Hak de sjalotten en de look fijn en laat gedurende 8 min. sudderen in olijfolie in een stoofpan. Haal ze eruit. Bestrooi de varkenswangen met zout en laat ze bakken in de stoofpan. Voeg de manzanilla en de azijn toe. Voeg een bouillon toe en bak nog 5 min. Haal van het vuur. Voeg de tomaten, de kalfsfond, de tijm, de laurier, de gerookte paprika, de saffraan en peper toe. Meng, dek af en doe 2 uur in de oven. Voeg de olijven toe en bak nog 10 min. verder.
    3. Stoom de aardappelen.
    4. Op het bord: serveer de ragout met gestoomde aardappelen.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Spaans
    Andere
    Overig
    Diner
    Alle seizoenen
    Hoofdgerecht
    • Ragout van varkenswangetjes met manzanilla en dikke groene olijven

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Azijn | Xérès
    25 cl
    8,76 €/l
    €2,19
  • Sjalotten | Verpakt
    500 gr
    5,10 €/kg
    €2,55
  • Tomatenconcentraat | Dubbel
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Fond | Kalf
    Dit product is niet meer beschikbaar