Recept zoekresultatenRadijzensoep met pesto van radijzentopjes
Delhaize logo
  • Radijzensoep met pesto van radijzentopjesB

Radijzensoep met pesto van radijzentopjes

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Overig
Hoofdgerecht
Radijzensoep met pesto van radijzentopjesB

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 2 bosjes radijzen
  • 1 bosje peterselie
  • 4 0
  • geraspte citroenschil
  • 40 g parmezaan
  • 40 g pijnboompitten
  • 1 kg roomkaas
  • 40 cl olijfolie
  • peper

Begin met koken

Bereidingstijd: 15 min

  1. Voor de pesto, meng de toppen van radijs met peterselie, 30 cl olijfolie, sap van twee citroenen, een beetje geraspte citroenschil, Parmezaanse kaas, pijnboompitten, zout en peper. Koel bewaren.
  2. Zet zes radijzen voor decoratie opzij. Meng de resterende radijzen met citroensap, een beetje geraspte citroenschil, roomkaas, zout en peper.
  3. Snij de resterende radijsjes in dunne schijfjes.
  4. Giet de soep in individuele kommen, garneer met plakjes radijzen en voeg pesto toe.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 910; energie (kCal): 221; vetten (g): 21,3; verzadigde vetten (g): 4,3; koolhydraten (g): 3; suikers (g): 2,1; vezels (g): 1; eiwitten (g): 4,1; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 670,07
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Andere wereldkeuken
Overig
Diner
Alle seizoenen
Hoofdgerecht
  • Radijzensoep met pesto van radijzentopjesB

Deze recepten kan je ook leuk vinden