Recept zoekresultatenRadijzen met witte chocolade
Delhaize logo
  • Radijzen met witte chocolade

Radijzen met witte chocolade

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Pasen
Aperitief
Radijzen met witte chocolade

Ingrediënten voor 1 Porties

1 Porties
  • 150 g witte chocolade
  • 150 g gehakte pistachenoten
  • radijs
  • olijfolie
  • fleur de sel

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Chocolade | Wit | Tablet
    200 gr
    8,45 €/kg
    €1,69
  • Gepelde Pistachenoten
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Rode radijzen | Bussel
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
  • Reeds in je keuken

    Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min. (+ 5 min. koeltijd)

    1. Hak de pistachenoten en verdeel ze over een schaal. Maak de radijzen los en was ze. Snijd hun staartje af, maar laat er nog wat loof aan.
    2. Breek de witte chocolade in kleine stukken en smelt ze in een kom in de microgolfoven, op 600 W (± 2 x 40 sec, meng halverwege).
    3. Dompel de radijzen één voor één in de chocolade, tot net onder de basis van het loof, en leg ze telkens op de pistachenoten. Laat 5 min in de koelkast stollen. Besprenkel net voor het opdienen de radijzen voorzichtig met druppels olijfolie en bestrooi ze met een beetje fleur de sel. Verrukkelijk bij het aperitief.

    Tip:

    Gebruik heel koude radijzen, zo hecht de gesmolten chocolade gemakkelijk en stolt hij snel. Giet de rest van de chocolade op een vel bakpapier, duw er gehakte pistachenoten, gedroogde cranberries of andere droge vruchten in en laat in de koelkast stollen tot een grote chocoladetablet.

    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Pasen
    Aperitief
    • Radijzen met witte chocolade

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Chocolade | Wit | Tablet
    200 gr
    8,45 €/kg
    €1,69
  • Gepelde Pistachenoten
    Dit product is niet meer beschikbaar
  • Rode radijzen | Bussel
    1 st
    1,05 €/st
    €1,05
  • Reeds in je keuken