Recept zoekresultatenRabarbertaart met amandelcrème
Delhaize logo
  • 00:00
    -01:00
    D
  • Rabarbertaart met amandelcrème

Rabarbertaart met amandelcrème

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

Score

5 op 5
Dessert
Rabarbertaart met amandelcrèmeD

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 1 ei (voor het taartdeeg)
  • 30 g amandelpoeder (voor het taartdeeg)
  • 250 g bloem + voor het werkblad (voor het taartdeeg)
  • 95 g kristalsuiker (voor het taartdeeg)
  • 150 g boter + voor de taartvorm (voor het taartdeeg)
  • 1 snufje zout (voor het taartdeeg)
  • bakparels of droge bonen (extra)
  • 1 ei
  • 1 bos rabarber (300 à 500 g)
  • 1 sinaasappel bio
  • 100 g amandelpoeder
  • 150 g fijne suiker
  • 125 g zachte boter
  • 2 takjes rozemarijn
  • bakpapier

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • F1993101900107900000
  • Amandelen | Poeder
    125 gr
    51,12 €/kg
    €6,39
    S2004011908020170000
  • Bloem | Tarwe | Fijngebak
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 kg
    0,82 €/kg
    €0,82
    S1990090400096030000
  • Suiker | Ultrafijne korrel
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    1 kg
    1,69 €/kg
    €1,69
    S1981022600151010000
  • Begin met koken

  • Épluchez les tiges de rhubarbe et taillez-les en longues lamelles de ½cm d’épaisseur. Disposez-les sur une plaque de four recouverte de papier cuisson. Parsemez de romarin effeuillé et de rubans de zestes d’orange. Arrosez avec le jus d’orange. Saupoudrez de 50 g de sucre, couvrez de papier cuisson et enfournez 10 min. (à 160°C). 6. Garnissez la tarte en y alignant les morceaux de rhubarbe. Saupoudrez de 20 g de sucre, ajoutez des noisettes de beurre (25 g) et cuisez encore 5 min. au four. 7. Servez à température ambiante.
  • Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1300; energie (kCal): 311; vetten (g): 15,5; verzadigde vetten (g): 7,6; koolhydraten (g): 36,2; suikers (g): 23,4; vezels (g): 2; eiwitten (g): 5,5; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 961,61
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Dessert
    • 00:00
      -01:00
      D
    • Rabarbertaart met amandelcrème

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • F1993101900107900000
  • Amandelen | Poeder
    125 gr
    51,12 €/kg
    €6,39
    S2004011908020170000
  • Bloem | Tarwe | Fijngebak
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 kg
    0,82 €/kg
    €0,82
    S1990090400096030000
  • Suiker | Ultrafijne korrel
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    1 kg
    1,69 €/kg
    €1,69
    S1981022600151010000