10 grote blaadjes blaadjes verse munt + voor de versiering
150 g kristalsuiker
50 g gepelde amandelen
10 cl Muscat de Valencia of de Samos
300 g rabarber (nettogewicht, geschild)
30 dl water
10 grote blaadjes blaadjes verse munt + voor de versiering
150 g kristalsuiker
50 g gepelde amandelen
10 cl Muscat de Valencia of de Samos
300 g rabarber (nettogewicht, geschild)
30 dl water
Begin met koken
: 25 min.
1
Hak de amandelen in grove stukken. Snij de rabarber in blokjes. Doe ze in een kookpan met de suiker, de amandelen en het water. Roer om, breng het geheel aan de kook en laat 10 min. op een zacht vuur sudderen. Giet in een grote kom en laat volledig afkoelen.
2
Voeg de gesnipperde munt en de muskaatwijn toe. Zet minstens 1 uur in de koelkast.
3
Serveer heel koel in schaaltjes of bekers en versier met muntblaadjes.
1
Hak de amandelen in grove stukken. Snij de rabarber in blokjes. Doe ze in een kookpan met de suiker, de amandelen en het water. Roer om, breng het geheel aan de kook en laat 10 min. op een zacht vuur sudderen. Giet in een grote kom en laat volledig afkoelen.
2
Voeg de gesnipperde munt en de muskaatwijn toe. Zet minstens 1 uur in de koelkast.
3
Serveer heel koel in schaaltjes of bekers en versier met muntblaadjes.